Tilaa
Jutut

Meripelastusyhdistykselle uusi yhteysvene Inkooseen

Kastetilaisuus pidettiin torstaina 16. heinäkuuta Inkoossa.

21.07.2020

TekstiKarel Kakko

Uusi Kewatec Easy 8.3 WA on vihitty ja otettu käyttöön uudeksi yhteysveneeksi Meripelastusyhdistyksen toimintakeskukseen Inkoon Bågaskärin.

Kastetilaisuus pidettiin torstaina 16. heinäkuuta Inkoossa. Vene nimettiin Meripelastusyhdistystä aktiivisesti tukevan Reijo Rautauoman mukaan, aivan kuten samoissa tehtävissä palvellut edellinen ”Reijo”. Edeltäjä, Paragon 25, ehti palvella Bågaskärin yhteysliikennettä ja koulutustehtäviä kymmenen vuoden ajan.

Uusi alumiinirakenteinen keskihyttivene on 8,6 metriä pitkä ja 2,8 metriä leveä ja se on valmistettu Kewatecin telakalla Kokkolassa. Malli on rakenteeltaan vastaavanlainen, kun aiemmin tänä vuonna Raumalla käyttöön otettu pelastusvene.

Reijo on varustettu kahdella 200 hevosvoimaisella Mercury SeaPro perämoottorilla, joilla saavutetaan noin 43 solmun huippunopeus. Niiden odotetaan olevan huoltoystävällisempiä kuin edeltäjäveneen sisäperämoottori, jossa on jo neljäs vetolaite menossa.

Kaksi 200 hevosvoimaista Mercury SeaPro:ta liikuttavat Reijoa yli 40 solmun huippunopeudella.

Työvenemäinen alus on myös varustettu alas laskettavalla keularampilla, ja mukaan mahtuu pieni mönkijä tai sellaisen vetokärry. Istumapaikkoja hytissä on yhteensä kuudelle, kuljettaja mukaan lukien.

Kewatecin rakenne on laivamaisen jykevä. Avattava keularamppi helpottaa rantautumista luonnonsatamiin.

Ohjaamoa leimaa työvenemäinen tarkoituksenmukaisuus.

 

 

Lue myös nämä

X