Tilaa
Uutiset

Meriturva voitti

07.09.2015

TekstiKiti Westerback

Espoossa lauantaina pidetyt Meripelastusseuran 30. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskus Meriturvan joukkue, jonka muodostivat Heikki Hämäläinen-Voima, Marko Aalto ja Harri Rosberg.

Toiseksi kilpailuissa sijoittui Porkkala Jr. joukkue kilpailijoina Leo Heikanen, Oskari Närhi ja Pyry Mörsky sekä kolmanneksi Länsi-Suomen Merivartioston (LSMV) joukkue kilpailijoina Toni Laitinen, Gustav Gyllenberg ja Samu Halmetniemi.

Kisoihin osallistui yhteensä 22 kolmihenkistä joukkuetta, joista 14 edusti Meripelastusseuran jäsenyhdistyksiä, 4 pelastusalan viranomaisia ja 2 muita pelastusalan toimijoita. Lisäksi mukana oli vapaaehtoisten meripelastajien joukkueet Ahvenanmaalta ja Virosta.

Kilpailuissa arvioitiin tiedot ja taidot, jotka ovat keskeisiä silloin, kun vesillä pelastetaan ja autetaan ihmisiä. Kilpailuradan tehtävien teemat olivat ensiapu, navigointi, viestiliikenne, veden varasta pelastaminen, merimiestaito ja ajankohtainen meripelastustehtävä. Kilpailuissa painotettiin myös paineensietokykyä haastavissa tilanteissa.

Kaksiosainen kilpailu järjestettiin Tapiolassa ja Haukilahdessa, ja sen järjestämisestä vastasi Espoon Meripelastajat. Vuoden 2016 meripelastustaitokisat järjestetään Konnevedellä.

Kaikkien joukkueiden tulokset

Lue myös nämä

X