Tilaa
Uutiset

Moottorin vaihto ilmoitettava venerekisteriin

29.09.2016

TekstiJuha Virtanen

KuvatSeppo Evinsalo

Venerekisteriin on muistettava ilmoittaa, kun veneen moottori vaihdetaan. Ilmoituksen voi tehdä nykyään sähköisesti. Rekisterinpitäjälle on muistettava päivittää veneen tiedot myös silloin, kun esimerkiksi veneen nimi vaihtuu.

Veneilijät ovat löytäneet veneiden ja muiden vesikulkuneuvojen rekisteröintiin liittyvät sähköiset palvelut hyvin. Alkuvuonna joka kolmas omistajanvaihdos tehtiin jo sähköisesti. Veneiden teknisten tietojen muutoksista joka kolmas ilmoitus tulee sähköisesti.

Ensimmäiset venerekisterin sähköiset palvelut, vesikulkuneuvojen omistajan vaihdos ja rekisteröintitodistuksen tilaus otettiin käyttöön kaksi vuotta sitten elokuussa 2014. Viime vuodesta lähtien myös ensirekisteröinnin, veneen teknisten tietojen ja moottorin muutokset sekä rekisteristä poiston voi tehdä netissä.

Rekisteröintitodistusten lisäksi myös veneiden rekisteristä poistot tehdään pääsääntöisesti sähköisten palveluiden kautta.

Veneiden ensirekisteröinneistä suurin osa tehdään heti veneen ostohetkellä. Muut veneisiin liittyvät asiat voi hoitaa myös henkilökohtaisesti Trafin kumppaneiden rekisteröimistoimipisteissä tai perinteisesti postitse.

Lue myös nämä

X