Tilaa
Uutiset

Muinaistulet ja käytetyt veneet Naantalissa

28.08.2015

TekstiKiti Westerback

Naantalin kesäkausi päättyy ensi viikonloppuna tulen ja veneiden merkeissä.

Illan päättää klo 23 ilotulitus ja mahdollisesti kokko venesataman rannassa, jos sääolosuhteet sen sallivat.

– Idea Tulet Syttyvät Naantalissa -tapahtumasta elokuun viimeisenä viikonloppuna lähti liikkeelle Merisalin yrittäjän Heikki Routamaan kanssa. Mietimme yhdessä, että jotain uutta pitäisi järjestää kesäkauden päätteeksi. Ajankohta on oivallinen myös siksi, että rannassa on samana viikonloppuna käytettyjen veneiden myyntinäyttely, kertoo Miska Pekkola Naantalin vierassatamasta.

– Vierassataman yöpymismaksu on laskettu elokuun viimeisenä viikonloppuna 20 euroon per vene ja Merisalissa tarjoillaan aamupalaa lauantaina ja sunnuntaina edulliseen 5 euron hintaan. Uskon, että tällaisesta tapahtumasta tulee uusi naantalilainen kesän päättävä perinne, Pekkola toteaa.

Käytettyjen näyttelyssä esillä erikoisuuksia

Käytettyjen veneiden Veneet Esillä -myyntinäyttely keräsi jälleen laajalti myynnissä olevia veneitä Naantalin rantaan. Vastaavaa käytettyjen veneiden myyntinäyttelyä ei tänä vuonna järjestetä Suomessa muualla kuin Naantalissa.

– Yksi erikoisimmista myyntinäyttelyssä esillä olevista veneistä on hollantilainen Tuna 40 Sportivo. Kyseessä on luksusluokan jahti, joita on valmistettu ainoastaan kahdeksan. Suomessa kyseinen vene ei ole koskaan ollut yleisön nähtävillä messuilla. Veneen hintapyyntö on myyjän mukaan noin 350 tuhatta euroa, kertoo Veneet Esillä -näyttelyn projektijohtaja Tuomas Levanto.

Suurin osa Veneet Esillä –näyttelyn veneistä on Levannon mukaan kuitenkin tavallisia mökki- ja retkiveneitä hintaluokassa 10-30 tuhatta euroa. Aikaisempien vuosien kokemusten perusteella Levanto arvioi, että joka kolmas näyttelyssä esillä oleva vene myydään viikonlopun tai loppukesän aikana messuilta saadun kontaktin kautta.

Kauppa käy, jos hinta on oikea

Venekauppa on ollut Suomessa melko rauhallista jo useamman vuoden peräkkäin ja etenkin uusien isompien veneiden osalta vuoden venekaupat on voinut laskea yhden käden sormin. Jarmo Tiainen Nautione Oy:stä kertoo, että käytettyjen osalta kauppa silti käy, kunhan hinta on kohdallaan.

– Olemme Naantalin näyttelyssä mukana, koska olemme saaneet aikaisempina vuosina myytyä täällä veneitä. Ihmiset miettivät nyt hankintoja todella pitkään ja sen lopullisen päätöksen tekeminen tuntuu vain vaikeutuvan jatkuvasti. Ostoprosessin pitkittyessä messujen rooli on vahva, koska täällä pystymme aina tapaamaan potentiaalisia asiakkaita uudelleen, Tiainen kertoo.

Tyypillinen käytetyn veneen ostajan on Tiaisen mukaan näinä aikoina lapsiperhe, joka etsii ensimmäistä isompaa matkavenettä. Rahan lisäksi venekaupassa yritetään Tiaisen mukaan tarjota vaihdossa melkein mitä vain, mutta se ei ole Nautionen tapauksessa ongelma.

– Ihmiset esimeriksi perivät kaikenlaista, jolle ei ole omaa käyttöä. Kesämökki on ehkä tyypillisin, mitä tarjotaan vaihdossa veneeseen. Mutta on tässä vaihdettu taloja, autoja, moottoripyöriä ja kerrostalon tonttikin veneeseen. Eli tervetuloa vain tekemään viikonloppuna tarjouksia Naantaliin, jokaiseen ehdotukseen suhtaudutaan vakavasti, Tiainen toteaa.

Veneet Esillä 2015 -myyntinäyttely Naantalin vierasvenesatamassa on avoinna sunnuntai-iltaan saakka. Tapahtumalla ei ole aukioloaikoja. Veneiden myyjät esittelevät veneitään omien aikataulujensa mukaan. Parhaita aikoja tavoittaa myyjät ovat yleensä arkipäivät n. klo 17-21 välillä ja viikonloppuna n. klo 10-22 välillä.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

www.veneetesilla.fi

 

Lue myös nämä

X