Tilaa
Uutiset

Naantaliin lisää tilaa isoille veneille

04.09.2015

TekstiKiti Westerback

Naantalin Vierasvenesatama Oy uudistaa vielä tämän syksyn aikana vanhan kaupungin vierassatamaa.

Ns. Killan laituria lyhennetään noin 30 metrillä ja tilalle rakennetaan T-mallinen aallonmurtajalaituri. Lyhennyksestä yli jäävä laituri puolestaan siirretään satama-altaan toiselle reunalle ja samalla tähän laituriin asennetaan venepuomit.

– Uudistuksen tavoitteena on lisätä isojen veneiden kylkipaikkoja, joille on nyt kysyntää ja joita Naantalissa on tällä hetkellä liian vähän. Uudistuksen jälkeen pystymme tarjoamaan noin 50 m nykyistä enemmän kylkikiinnitystilaa, kertoo Miska Pekkola Naantalin Vierasvenesatama Oy:stä.

– Uudistuksen toinen tavoite on se, että uusi aallonmurtajalaituri suojaisi veneitä Killan laiturissa länsituulelta. Näiden nyt tehtävien muutosten myötä myös venepaikkojen määrä kasvaa noin 20:llä.

Naantalin Vierasvenesataman uudistukset toteuttaa raisiolainen A-Laiturit Oy. Jo aikaisemmin keväällä A-Laiturit Oy rakensi Naantalin satamaan noin 90-metrisen uuden laiturin.

– Meidän kannalta merkittävin työ tässä kohteessa on uuden aallonmurtajalaiturin rakentaminen. Kohde on melko haasteellinen, koska tuulen lisäksi teräviä aaltoja muodostavat myös ohi ajavat veneet. Aallonmurtaja tehdään erittäin raskaista MX-betoniponttonilaitureista. Ankkuripainojen määrä on yli 25 tuhatta kiloa, kertoo myyntijohtaja Raimo Koskinen A-Laiturit Oy:stä.

Lisätietoja:

www.naantalinvierasvenesatama.fi

www.a-laiturit.fi

Lue myös nämä

X