Tilaa
Uutiset

Odotetut Puuvenemessut Kotkassa kesällä 2019

Kotka täyttää samalla 140 vuotta, jonka kunniaksi herätetään henkiin puuvenemessuperinne.

09.03.2018

TekstiJuha Virtanen

Puuveneistä kiinnostuneiden pitkä 14 vuoden odotus päättyy reilun vuoden kuluttua 2019, kun Kotka järjestää Puuvenemessut. Tapahtumapaikkana 24.-27.7. 2019 on kaupungin Kantasatama ja Suomen Puuvenekeskuksen alue. Kotka täyttää samalla 140 vuotta, jonka kunniaksi herätetään henkiin puuvenemessuperinne.

”Monta vuotta on jo odotettu, että jotain tapahtuisi ja olemme innokkaina ja täysillä mukana”, myhäilee Allan Savolainen Kotkan Puuvenekeskuksesta.

Messut on järjestetty vuosina 1992, 1995, 1997, 2002 ja 2005. Vuonna 2002 Puuvenekeskus oli päävastuussa messuista ja Savolaisen mukaan silloin kävi ilmi, ettei veneiden veistämisen ohessa kapasiteetti meinannut riittää tapahtuman organisoimiseen. Kaupunkia siis tarvitaan.

”Veneenveisto jos mikä on huippudesignia ja sitä on harjoitettu Suomessa vuosikymmeniä, myös Kotkan-Haminan seudulla, jossa perinne jatkuu edelleen. Jo pelkästään siksi Kotka on paras mahdollinen paikkakunta Puuvenemessujen järjestämiseen”, sanoo Kotkan kaupungin viestintä- ja tapahtumakoordinaattori Kari Makkonen.

Järjestelyissä ovat mukana myös Puuveneveistäjien yhdistys ja Mahogany Yachting Society. Molemmat yhdistykset ovat valmiita sitoutumaan jäseniensä veneiden esittelyyn Kotkassa.

Lue myös nämä

X