Tilaa
Uutiset

Oy Otto Brandt Ab osti TG-veneet

Oy Otto Brandt Ab laajentaa veneiden tuotevalikoimaansa ja on ostanut TG-veneitä valmistavan porvoolaisen Freja Marine Oy:n. TG-veneiden myynti ja markkinointi siirtyy Otto Brandt -konsernin tukkukaupasta vastaavalle Oy Brandt Ab:lle tämän vuoden elokuun alusta alkaen.

25.03.2021

Tekstijuha virtanen

Kuvatanton reenpää

Vene- ja perämoottorikaupasta on viime vuosina muodostunut yhä merkittävämpi osa Otto Brandtin liiketoimintaa. Maaliskuussa tehdyllä kaupalla halutaan täydentää Otto Brandt -konsernin venetarjontaa ja vahvistaa veneliiketoiminnan strategiaa.

TG-veneillä on yli 40 vuoden kokemus hyttiveneiden valmistuksesta, ja se on hyttiveneiden markkinajohtaja Suomessa noin 50 prosentin markkinaosuudella.

Venemallistossa on neljä hyttivenettä: TG-5.9X, TG-6.9X, TG-7.9 KINGCruiser ja TG-7.9 KINGCruiser Supreme. Veneet valmistetaan Suomessa, eikä nyt tehdyllä kaupalla ole vaikutusta veneiden tuotantoon.

”Olemme iloisia saadessamme TG-veneet Otto Brandtille. TG:n venemallisto on viime vuosina uudistunut merkittävästi ja se on omassa segmentissään markkinajohtaja. Portfoliossamme on jo vuosia ollut hyttiveneiden osalta aukko, joten kauppa täydentää hienosti nykyistä mallistoa muodostamatta minkäänlaista päällekkäisyyttä muiden konsernin venemerkkien kanssa. Ennen kaikkea tämä on kuitenkin hieno uutinen kauppiasverkostollemme, joka kaupan myötä saa hyttiveneet omaan valikoimaansa”, Oy Otto Brandt Ab:n konsernijohtaja Markku Hämäläinen toteaa.

”Otto Brandt perheyrityksenä oli paras mahdollinen ostaja perheemme elämäntyölle. Vakavarainen konserni ja kattava kauppiasverkosto takaavat menestyksen myös tulevaisuudessa.” Freja Marine Oy:n toimitusjohtaja Jan Gustafson sanoo.

Freja Marinen vetäjät Jan Gustafson ja Fredrik Gustafson jatkavat yrityksen palveluksessa. Jan vastaa veneiden tuotannosta ja Fredrik tuotekehityksestä.

TG-7.9 KingCruiserin testin voit lukea Kipparista 11/2020.

Lue myös nämä

X