Tilaa
Uutiset

Pääsylippu Itämereen – Uusi tapa osallistua Itämeren suojeluun

Baltic Sea Action Group tarjoaa uuden tavan osallistua Itämeren suojeluun.

31.05.2023

TekstiSatu Björn

KuvatBaltic Sea Action Group

Itämeri-lippuautomaatit kiertävät Suomen kaupunkeja kesän aikana. Lipun lunastamalla voi vaikuttaa siihen, että Itämeri tarjoaa elämyksiä myös tulevina vuosikymmeninä.

Kesäkuusta alkaen Itämeren ystävät voivat lunastaa vapaaehtoisen kerta- tai kausilipun Itämereen BSAG:n automaateista, joita löytyy suosituilta rannoilta Suomen suurimmista rannikkokaupungeista.

BSAG:n kolme lippuautomaattia liikkuu kesän aikana ympäri Suomea. Kiertue alkaa Helsingin Hietaniemen rannalta, jossa lippuautomaatilla voi asioida 31.5.-2.6.23.

Tämän jälkeen automaatin löytää muun muassa Helsingin Vallisaaresta elokuun loppuun saakka, Hangosta 7.-25.7, Turusta 10.-12.7. ja Porin Yyteristä 13.-14.7. Lippuautomaatti on myös Radio Nova -festivaaleilla Helsingin Suvilahdessa 16.-17.6.

Lippuja voi lunastaa myös BSAG:n verkkokaupasta sekä MobilePay-sovelluksella numeroon: 32111

Itämeren kunto romahtaa kesäisin. Matala Itämeri, jossa vesi vaihtuu hitaasti, on myös yksi maailman saastuneimmista meristä.

Itämertä kuormittavat eniten mereen päätyvät ravinteet, meriluonnon monimuotoisuuden heikkeneminen sekä ilmastonmuutos. Erityisesti kesäisin vaikutus näkyy sameana vetenä ja levien lisääntymisellä.

Lue lisää Itämeren suojelutyöstä ja Baltic Sea Action Groupin toiminnasta

 

 

 

 

Lue myös nämä

X