Tilaa
Uutiset

PSS:lle uusi huoltoalus Saaristomerelle

24.10.2016

TekstiSatu Björn

Pidä Saaristo Siistinä ry ja paraislainen konepaja ja venevalmistaja Oy HL-Metal Ab ovat solmineet sopimuksen yhdistyksen uuden huoltoaluksen rakentamisesta. Kauppasumma on noin 1,6 miljoonaa euroa, ja aluksen on määrä valmistua toukokuussa 2017.

Pidä Saaristo Siistinä ry ylläpitää saariston ja järvialueiden siisteyttä ja huoltaa Roope-pisteitä neljällä huoltoaluksella: M/S Roopella Saaristomerellä, M/S Roope-Saimaalla Saimaalla, M/S Roopettarella Päijänteellä ja M/S Roope-Botnialla Pohjanlahdella. Alukset ovat olleet raskaassa käytössä ja palvelleet vesilläliikkujia jo 20–30 vuoden ajan. Nyt ne ovat uusimisen edessä.

Pidä Saaristo Siistinä ry on jo muutaman vuoden kartuttanut omarahoitusosuuttaan Kalusto kuntoon -kampanjalla. Ensi vuodelle on luvassa valtion budjetista puoli miljoonaa euroa, joten uuden aluksen hankinnassa on uskallettu edetä.

Akuutein tarve on Saaristomerellä, jossa auttamatta liian pieneksi jääneeseen M/S Roopeen kohdistuva kuormitus on ollut suurin. Uusi alus tulee olemaan 24 metriä pitkä ja 9 metriä leveä, eli M/S Roopea 8 metriä pidempi ja 5 metriä leveämpi. Suurempi alus mahdollistaa jätehuoltopalveluiden laaja-alaisen parantamisen ja kehittämisen sekä taloudellisesti että ekologisesti. Myös uusia tehtäviä voidaan vastaanottaa paremmin esimerkiksi meritutkimukseen liittyen.

Vaikka Saaristomerelle kohdistuva alusinvestointi on yhdistyksen tarpeista suurin, on tavoitteena M/S Roopen jälkeen päivittää myös muut huoltoalukset. Uuden huoltoaluksen rakennusprojektin etenemistä voi talven aikana seurata Roopen loki -blogista

Lue myös nämä

X