Tilaa
Uutiset

Purjealukset Kotkaan ja Turkuun

30.11.2016

TekstiJuha Virtanen

KuvatTurun kaupunki/Olli Sulin

Ensi kesän Tall Ships Race tuo Suomenlahdelle kymmeniä isoja purjealuksia. Heinäkuussa komeita laivoja voi ihailla sekä Kotkassa että Turussa.

Suomi 100 -juhlavuoden takia tapahtuma on herättänyt laajaa kiinnostusta pitkin Eurooppaa. Jo nyt ilmoittautuneita aluksia on tulossa mukaan enemmän kuin koskaan aiemmin tässä vaiheessa.

Kotkaan on ilmoittautunut 35 alusta ja Turkuun 44. Ilmoittautumisaikaa on vielä paljon jäljellä, joten määrä varmasti kasvaa.

Aluksia on tulossa Englannista, Belgiasta, Tanskasta, Norjasta, Virosta, Venäjältä ja Puolasta. Suurin tähän mennessä ilmoittautuneista on 97 metriä pitkä norjalainen Statsraad Lehmkuhl.

Suomeen Tall Ships Racen osallistujat purjehtivat kilpaa Ruotsin Halmstadista. Kotkassa laivat ovat Kantasatamassa 13.-16.7.17.

Sieltä ne siirtyvät matkapurjehduksena Turkuun, jossa ovat Aurajoessa 20.–23.7.17.

Turusta laivat purjehtivat jälleen kilpaa ja määräsatamana on Klaipeda Liettuassa. Viimeisen osuuden määränpäänä on Puolan Szczecin elokuun alussa.

Turku on nyt viidettä kertaa Tall Ships Racen isäntäkaupunki ja Kotkassakin päästään juhlimaan isännyyttä jo kolmatta kertaa.

Molempiin kaupunkeihin odotetaan satoja tuhansia vieraita, jotka tulevat ihailemaan suurten purjelaivojen tunnelmaa.

Lue myös nämä

X