Tilaa
Jutut

Rantautuminen, osa 1: Avoveneellä ja isolla veneellä kiinnittyminen. Katso kiinnittymisohjeet videolta.

Rantautuminen ja veneen kiinnittäminen laituriin on joskus vaikeaa. Monta asiaa pitää ottaa huomioon, mutta ei sitä tarvitse sentään pelätä.

08.03.2022

Tekstikipparin työryhmä

Kuvatja videot markus pentikäinen

Moni veneilijä ilmoittaa, ettei jännitä vesillä olemista. Mutta rantaan ja varsinkin laituriin tuleminen sen sijaan pelottaa.

Kylmää hikeä lisää se, jos laiturilla tai rannalla on ihmisiä, jotka seuraavat silmä tarkkana miten saapuja suoriutuu veneensä kiinnittämisestä.

Älkää suotta pelätkö! Jokainen laituriintulo on erilainen, emme mekään sitä aina hallitse kympin arvoisesti. Jopa samaan tuttuun laituriin tuleminen voi olla aina vähän erilainen.

Välillä tuulee tuolta, välillä toisesta suunnasta ja välillä enemmän, välillä vähemmän. Tuuli tekee rantautumisesta haastavan ja aina erilaisen. Tuuli ei kuitenkaan ole aina vihollinen, se voi olla myös liittolainen, joka auttaa veneen kääntämisessä.

Juttusarjamme opastaa

Annamme muutamia neuvoja mitä pitäisi ottaa huomioon ja miten toimia, jotta rantautuminen ja laituriin kiinnittyminen sujuisivat ensi kesänä edes hiukan aiempaa jouhevammin, eikä suuria vahinkojakaan syntyisi.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X