Tilaa
Uutiset

Meripartiolaisten suurleiri valtaa Loviisan Rönnäsin ensi viikolla

Satahanka-suurleirin ajaksi leirialueelle nousee muun muassa toimistoja, kahvila, sairaala ja ohjelma-alueita. Turvallisuutta takaamassa on oma palokunta sekä meripelastusyksikkö.

29.07.2018

TekstiJukka Hiiro

Meripartiolaisten kansainvälinen suurleiri käynnistyy ensi maanantaina Loviisan Rönnäsissä. Satahanka-meripartioleirille tulee kaikkiaan 1339 osallistujaa. Ulkomailta mukana on partiolaisia muun muassa Venäjältä, Ranskasta, Iso-Britanniasta, Israelista ja Tšekistä.

Aluksia meripartiolaiset tuovat mukanaan yli 30. Niissä on veneitä laidasta laitaan, aina 120-vuotiaasta hinaajasta 25-metriseen kuunariin.

Esimerkiksi Saimaan kanavassa on mahdollisuus bongata leiriveneistä useampikin, sillä sitä myöten matkaansa kohti Loviisaa tekee useamman aluksen eskaaderi.

Leiriläiset ovat pääosin 12-17-vuotiaita, mutta johtajistossa on toki myös aikuisia.

Leirialueelle on kuluvalla viikolla rakennettu väliaikainen leirikylä, josta löytyy niin ohjelma-alueita, kahvila, toimistoja, ruokailutiloja, esiintymislava ja tietysti leiriportti. Turvallisuuden takaamiseksi alueella on myös leirisairaala, leiripalokunta sekä oma meripelastusyksikkö. Hiekkarannalle nousee leirin ajaksi Jukolan ja Venlojen viestissä yleensä käytössä oleva sauna.

Leirialueen lähialueella sijaitsevat luonnonsuojelun kannalta tärkeät kohteet tullaan merkitsemään ja rajaamaan lippusiimoilla.

Turvallisuussyistä leirialueella voivat liikkua vain leiriläiset, eikä ulkopuolisilla näin ole asiaa leirielämää ihmettelemään.

Satahanka-meripartioleirejä on järjestetty jo vuosikymmeniä. Ensimmäinen Satahanka järjestettiin vuonna 1955 Paraisilla, ja nyt vuorossa on järjestyksessään 13. leiri. Leirien tiheys on vuosien mittaan vaihdellut, mutta nykyään suurleiri järjestetään noin viiden vuoden välein.

Leiri päättyy maanantaina 6. elokuuta.

Lue myös nämä

X