Tilaa
Uutiset

Seliö nousi kolmanneksi Kiinassa

02.10.2015

TekstiKippari

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö sijoittui F1-veneiden MM-sarjan Kiinan GP:ssa kolmanneksi. Kauden neljännen MM-osakilpailun voittoon Etelä-Kiinan Liuzhoussa  ajoi paalulta startannut Ranskan Philippe Chiappe ennen Arabiemiraattien Thani Al Qamzia.

Neljännestä ruudusta startannut Seliö nousi kilpailun toisella kierroksella kolmanneksi, jonka jälkeen suomalaiskuljettaja jahtasi parin sekunnin tuntumassa Team Abu Dhabin Al Qamzia. Ohitukseen ei kuitenkaan avautunut mahdollisuutta.

– Kaikkemme tehtiin, mutta ohi ei vain päässyt. Jos kaveri ei tee virhettä niin tällä radalla ei ohituspaikkoja ole. Thani ajoi virheettömästi ja reilusti, hän ei peitellyt. Reilu kisa ja korkeammalle ei tällä kertaa ollut mahdollisuuksia, Seliö totesi kilpailun jälkeen.

Varaveneellään kilpaillut Seliö sanoo, että tulos olisi ollut sama vaikka alla olisi ollut tiimin ykkösvene.

– Vanha vene irtosi startissa laiturista todella hyvin. Uusi vene kiihtyy paremmin kääntöpoijuilta, mutta en usko, että tulos olisi tänään miksikään muuttunut. Aika-ajossa olisi pitänyt olla hereillä ja ajaa se nopea kierros ennen kun sessio keskeytettiin. Olen tulokseen todella tyytyväinen. Nyt vain ei ollut eväitä parempaan.

Seliön tallikaveri Filip Roms ajoi vielä kolme kierrosta ennen maalia MM-pisteillä yhdeksäntenä, mutta putosi teknisen vian takia sijalle 11.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu joulukuussa Persianlahden vesillä. Sarjan kaksi viimeistä MM-osakilpailua ajetaan perättäisinä viikkoina 11. joulukuuta Abu Dhabissa ja 18. joulukuuta Sharjahissa.

Lue myös nämä

X