Tilaa
Uutiset

Siisti Biitsi -siivousohjelmalle upea 90 000 euron lahjoitus

Älandsbankenin Itämeriprojektin antaman 90 000 euron tuen myötä Siisti Biitsi -ohjelmaa on mahdollista jatkaa ja kehittää.

20.03.2019

TekstiJukka Hiiro

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelma sai merkittävän avustuksen. Älandsbankenin Itämeriprojektin 90 000 euron tuen myötä ohjelmaa on mahdollista jatkaa ja kehittää.

”On upeaa miten sinnikäs ja periksiantamaton työ Suomen vesistöjen hyväksi palkitaan jatkuvuudella. Tämän rahoituksen turvin pystymme jatkamaan Siisti Biitsi -ohjelman kehitystä yhä vahvemmin ympäristökasvatukselliseen suuntaan ja kehittämään toimintaamme yhdessä koulujen kanssa”, iloitsee Siisti Biitsi -ohjelman projektikoordinaattori Julia Jännäri yhdistyksen tiedotteen mukaan.

Jännärin mukaan palkinnon avulla siivousprojekti voidaan tuoda myös paremmin nykyaikaan kehittämällä teknisiä ratkaisuja.

Ålandsbanken tuki ohjelmaa myös sen käynnistämisvaiheessa vuonna 2014.

Siisti Biitsi -ohjelman ideana on, että ihmiset heräisivät rantojen roskaisuuteen ja siivoaisivat niitä omatoimisesti itse. Tavoitteena on myös muun muassa yhdistää konkreettinen ympäristötyö hauskaan ulkoilupäivään.

Pidä Saaristo Siistinä ry alkoi tutkia rantojen roskaantumista järjestelmällisesti jo vuonna 2011. Tuolloin hankkeen nimi oli MARLIN. Siitä saadut tulokset osoittivat sen valitettavan tosiasian, että Suomessa rannat olivat roskaisempia verrattuna muihin tutkimuksessa mukana olleisiin maihin, ja Siisti Biitsi sai alkunsa.

Siisti Biitsi -ohjelmaan voi osallistua järjestämällä omat talkoot minkä tahansa vesistön rannalla ja ilmoittaa niistä siistibiitsi.fi-sivustolle.

Lue myös nämä

X