Tilaa
Uutiset

Sunseeker ja Yamaha vauhdittavat agenttia 007

08.12.2008

TekstiKipparilehti

bond

Uusimmassa James Bond -elokuvassa, Quantum of Solace, agenttilegenda liikkuu paljon myös vesillä. Siksipä tärkeisiin ”sivuosiin” ovat päässeet myös Sunseeker-veneet ja Yamahan perämoottorit. Yleensä sivuosissa nähdään eläviä näyttelijöitä, mutta Bond-elokuvien yhteydessä myös teknisillä vempaimilla on näyttäviä ”rooleja”, joiden myötä niistä on tullut legendoja, Aston Martin nyt esimerkkinä yhtenä sellaisesta.

Sunseeker Superhawk 43 on voimakas ja charmikas, kuten agentti 007 itsekin. Se on nopea, liki 50 solmua kulkeva urheilullinen vene. Elokuvan huima veneillä tehtävä takaa-ajokohtaus kuvattiin Panamassa viime maaliskuussa. Kuvausten valmisteluihin kului kolme kuukautta ja avustavia veneitä oli yli sata.

Toinen elokuvassa nähtävä Sunseeker edustaa jo laivamaista tyyliä. Kolmikantinen M4 on peräti 37 metriä pitkä luksusjahti. Lisäksi Bondia kuskataan Sunseekerin yhdellä klassikolla, vuosina 1970-1972 valmistetulla Sovereign 17 -mallilla. Kyseinen vene on tehty vuonna 1970 ja se on täysin entisöity vuonna 2005.

Quantum of Solace tuo valkokankaalle myös Yamahan perämoottorit. Bond hyppää Panaman satamassa moottoripyöränsä selästä satamalaiturille ja ponkaisee veneeseen roistojen takaa-ajoon – veneen voimanlähteenä on Yamaha F40. Myös Bondin vastapuoli hyödyntää johtavan perämoottorivalmistajan teknologiaa. Roistojen kahta kumiveneettä puskee eteenpäin Yamaha F150 -perämoottorit.

Lue myös nämä

X