Suomen Meripelastusseura on aloittanut varainhankintakampanjan, jolla rahoitetaan käytössä olevan kaluston päivityksiä eli toisin sanoen uusia alushankintoja.
Yrityksille suunnattu ”Sinustako laivanvarustaja” -kampanja tarjoaa lahjoittajalle lahjoitussummaa vastaavan tittelin sekä siihen kuuluvat oheisedut.
Esimerkiksi 1000–4000 euron lahjoitus oikeuttaa epäviralliseen kansimiehen-titteliin, laivanvarustajan merkintätodistukseen sekä saamaan yrityksen nimen aluksella olevaan Laivanvarustajat-laattaan. Lisäksi lahjoittaja voi käyttää Meripelastusseuran nimeä yrityksensä yritysvastuu- ja vastuullisuusraportissaan, ja luvataanpa hänelle näkyvyyttä myös Meripelastusseuran nettisivuilla sekä jäsenlehdessä.
5000–19 000 euroa lahjoittavat saavat perämiehen-tittelin sekä samat edut kuin kansimiehillä. Sen lisäksi he saavat Meripelastusristeilyn seuran lippulaiva Jenny Wihuri -koululaivalla 12 hengelle Helsingin edustalla, tai vaihtoehtoisesti jonkun vastaavan elämyksen paikallisen ja paremmin sopivan paikallisen meripelastusyhdistyksen järjestämänä.
20 000 euroa tai sitä enemmän lahjoittavat saavat päällikön tittelin ja jo mainittujen etujen lisäksi oikeuden käyttää Meripelastusseuran logoa omassa viestinnässään. Koululaivapurjehduksen sijaan päällikkö-tason lahjoittajat saavat ”Tuuleta ajatuksia Bågaskärissä” -vetäytymisen, joka on vuorokauden mittainen 20 hengen kokous- tai sidosryhmätilaisuus Bågaskärin toimintakeskuksessa sisältäen tilat, toiminnan esittelyn sekä kuljetukset Inkooseen ja Inkoosta.
Kommodori-titteli on varattu yli 60 000 euroa lahjoittaville. Kommodori-tason suurlahjoittaja saa myös nimetä Konneveden tai Tornion pelastusaluksen viideksi vuodeksi.
Jo mainittujen päällikkötason etujen lisäksi kommodori-lahjoittaja saa kaksi meripelastusristeilyä Jenny Wihuri -koululaivalla Helsingin edustalla 12 hengelle tarjoiluineen, tai halutessaan jonkin vastaavan elämyksen paikallisyhdistyksen järjestämänä.
Yksityishenkilöitä ei varainkeruukampanjassa ole suinkaan unohdettu. He voivat liittyä apuveneiden rahoittamiseksi perustettuun meripelastusheimoon jo 50 euron lahjoituksella. Palkkioksi lahjoituksesta he saavat kunniakirjan sekä halutessaan nimensä lahjoittajalistaan.
Meripelastusseuran toimitusjohtajan tehtävät alkuvuodesta jättävän Jari Piiraisen mukaan avustuksia tarvitaan käytännössä jatkuvasti. Seuran tavoitteena on, että vapaaehtoisilla on kautta maan käytössään asianmukainen kalusto.
Aluksia Meripelastusseuralla on jäsenyhdistysten käytössä rannikolla ja sisävesillä kaikkiaan 130. Näissä on niin pelastusristeilijöitä, pelastusveneitä kuin apuveneitäkin.
Piiraisen mukaan alusten vaihtoväli on noin 30 vuotta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun jonnekin saadaan hankittua uusi alus jossain toisaalla on jo toinen alus, joka kaipaa päivittämistä uudempaan.
Eri mahdollisuuksista tukea Meripelastusseuraa voit lukea tarkemmin täältä.