Tilaa
Uutiset

Suvi-veneet siirtyvät Konekeskolle

01.10.2008

TekstiKipparilehti

Mikkeliläisen Suvi- ja Palta-veneitä valmistuttavan Termalin Oy:n koko liiketoiminta siirtyy Konekeskon omistukseen 1.10.2008. Kaupalla laajennetaan Konekeskon venetarjontaa asiakassegmenttiin, jota Konekeskon vene-edustusten mallistorakenne ei ole aiemmin täysin kattanut. Suvi on yksi Suomen johtavista pienvenemerkeistä ja oli siten luonteva valinta täydentämään Konekeskon tarjoamia veneilyn ykkösbrändejä.

”Konekesko näkee suomalaisen veneteollisuuden tulevaisuuden pitkällä tähtäimellä valoisana ja haluaa kehittää tuotevalikoimaansa entistä paremmin laajaa asiakaskenttää palvelevaksi. Erityisesti kuluneella kaudella kotimaan markkinat ovat kehittyneet myönteisesti ja odotukset tulevan kauden myynnin tasosta ovat viimeaikaisista negatiivisista uutisista huolimatta varsin hyvät”, toteaa Konekeskon Vapaa-ajankoneiden myyntijohtaja Antero Sundberg.

Termalin Oy on valmistuttanut Suvi- ja Palta-veneitä vuodesta 1985 lähtien ja kaiken kaikkiaan veneitä on myyty yli 40 000 reilun 20 vuoden aikana. Yhtiön tämän vuoden liikevaihto on 4,3 miljoonaa euroa ja veneitä valmistetaan noin 2600 kpl kolmella eri alihankintatehtaalla. Kaupan myötä yhtiön voimassa olevat hankintasopimukset siirtyvät Konekeskolle.

Termalinin liiketoiminta jatkuu omana yksikkönään entisissä tiloissa Mikkelissä osana Konekeskoa. Termalin Oy:ssä työskentelee viisi henkilöä, jotka kaikki siirtyvät Konekeskon palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Myös Termalin Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Terho Liukkonen siirtyy Konekeskon palvelukseen.

”Pitkän yrittäjäuran tehneenä halusin elämäntyölleni vahvan ja taloudellisesti vakaan omistajan. Lisäksi yhteisen näkemyksen löytyminen liiketoiminnan kehittämisestä vahvisti luottamustani Konekeskoon. Yhdistämällä resurssimme luomme markkinoille entistäkin paremman Suvi-perheen”, Terho Liukkonen toteaa.

Suvi-veneiden jakeluverkostoon kaupalla ei ole vaikutusta. Suvi-veneitä on Suomessa myyty noin 90 jälleenmyyntipisteessä. Voimassa olevat jälleenmyyntisopimukset siirtyvät Konekeskolle. Samoin vientimaiden verkosto pysyy entisellään. Suvi-veneiden päävientimaat ovat Ruotsi ja Norja.

Lue myös nämä

X