Tilaa
Testit

Tarkoituksenmukainen XO 270 RS Cabin

Harvoin tapaa niin tarkoituksenmukaisia kotimaisia veneitä kuin XO 270 RS Cabin. Se on tehty täyttämään mukavaa yhteysvenettä haluavan käyttäjän tarpeet, ei juuri muuta. Ja parasta siinä on se, että se on tehty täyttämään nuo tarpeet erittäin hyvin.

03.05.2013

Tekstikarel kakko

Kuvatseppo evinsalo juha virtanen

XO:n lippulaivan ulkoasu on rohkean särmikäs. Sitä pehmentää lisävarusteena saatava valkea kylkiväritys, joka luo mukavan kontrastin alumiinirunkoisten veneiden muutoin melko harmaaseen massaan.

Veneen tilankäyttö on suunniteltu vaivatonta yhteysliikennettä silmälläpitäen. Matkustamossa on sopivasti tilaa 4-5:lle kuljettajan lisäksi.

Keulan avotilaa hallitsee toispuoleinen keulaan asti kaartuva tuhto, jonka sisällä on runsaasti säilytystilaa.

Majoitus- ja keittovalmiuksia on niukalti. Totuuden nimissä niitä ei XO:ssa tule edes ajatelleeksi. Sen verran selkeää on, mihin käyttöön XO on omiaan.

Pitkähkö ja matala kylkiprofiili korostaa veneen vauhdikasta ja nykyaikaista luonnetta. XO:n ajo-ominaisuuksista ei ole kuin hyvää sanottavaa, ja vene on lajissaan taloudellinen.

XO puhuttelee erityisesti ostajaa, joka haluaa nopean ja mukavan liikkumavälineen, mutta pitää perinteisiä koppi- ja työveneitä kömpelön ja vanhanaikaisen näköisinä.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 5/2013.

Lisätiedot XO Boats

XO:n ohjaamossa on kaikki kohdallaan. Jopa kaasukahvaa ja trimmikytkimiä käytettävälle kädelle on pehmustettu nojaustuki. Kompassi on vakiovaruste ja sen sijoitus on hyvä.

Lue myös nämä

X