Tilaa
Uutiset

Testipalapeli käynnissä talven juttuja varten

11.09.2017

TekstiJuha Virtanen

Kipparin venetestaajien kiireisimmät viikot ovat käsillä. Heti Uivan venenäyttelyn jälkeisenä maanantaina alkoi uutuusveneiden testaaminen ja kuvaaminen tämän syksyn ja tulevan talven juttuja varten.

Kipparin valokuvaaja Anton Reenpää, ja muutkin juttuja kuvittavat, saavat keikkua moneen kertaan aalloilla, milloin Helsingin edustalla ja milloin missäkin pitkin pitkää rannikkoamme. Luvassa on vielä ennen talven tuloa testireissuja myös Järvi-Suomeen.

Kipparin testilaiturissa on tälläkin hetkellä veneitä useammassa rivissä, kylki kyljessä.Varsinkin kun työn alla on laajempia vertailutestejä, on veneiden siirtely välillä logistinen palapeli tai kuin Tetriksen pelaamista.

Murphyn lain mukaan mittaus- tai kuvausvuorossa oleva vene on juuri se, joka on tietysti sisimpänä ja kaikista hankalimmin saatavissa.

Valmistajien ja maahantuojien edustajat ovat yleensä ystävällisesti auttaneet veneiden kuljetusten järjestelyissä, joten siltä osin aikaa on säästynyt testaamiseen.

Heti Uivan näyttelyn jälkeen ensimmäisenä oli testattavana vajaat kymmenkunta alumiinivenettä ja bowridereita. Niidenkin testiraportit löytyvät syksyn ja talven mittaan Kipparista.

Lue myös nämä

X