Tilaa
Testit

Testissä isot pohjoismaiset bowriderit

Pistimme vertailuun kolme kookasta, mutta luonteeltaan erilaista alumiinirunkoista avokeulaa. Mikä sopii mihinkin, ja onko jokin ylitse muiden?

16.08.2018

TekstiKarel Kakko

KuvatPasi Nuutinen, Karl Hallqvist

Isojen avokeulojen ottelu: Anytec A23, Buster Magnum ja Nordkapp 705 Avant Ranger

Vertailuun lähtökohdaksi asetettiin hiukan tavallista kookkaampi luokka, jossa tehosuositukset liikkuvat 200 hevosvoiman molemmin puolin. Tammikuisessa vertailussammehan kävimme läpi numeroa pienemmät, 150 hevosvoiman avokeulat.

Anytec on aina ollut omien polkujen kulkija, joka on tullut tunnetuksi vauhdikkaista mutta ajotaitoa vaativista malleistaan. Silmiin pistävää on ollut veneiden jopa korostettu karuus ja järeät ratkaisut, joissa ei ole katsottu tarpeelliseksi liiemmin peitellä hitsaussaumoja. Uudet A-sarjan mallit A23 ja A27 esiteltiin helmikuun venemessuilla Helsingissä, ja niistä isompi palkittiin vuoden avomoottoriveneenä.

Omassa mallistossaan uusi A23 edustaa keskikokoa. Entistä leveämmällä mallilla on haettu enemmän tilaa ja mukavuutta sisälle.

Buster Magnum on mallisarjansa kolmas sukupolvi ja veneet esiteltiin tuoreeltaan jo maaliskuun Kipparissa tänä vuonna. Magnum ei ole enää Busterin lippulaiva, sillä sen paikan otti Phantom vuonna 2017. Magnumejakin tehdään nykyään kahta mallia, joista vertailussa on tällä kertaa lyhyempi versio. Selkein bustermaisuus, tumma filmivaneri-, sittemmin komposiittiturkki, on saanut uuden mallin mukana väistyä kuvioidun alumiinilevyn tieltä.

Buster Magnumiin voit käydä tutustumassa Uivassa venenäyttelyssä Kippari-lehden koeajolaiturilla.

Nordkapp lähti mukaan alumiiniveneiden markkinoille esittelmällä alumiinirungolla varustetut muunnoksensa lujitemuovimalleista vuonna 2016. Avant 705 Ranger on viime vuoden uutuusmalli ja samalla alumiinimalliston lippulaiva. Avantissa, kuten kaikissa muissakin Nordkappin alumiiniveneissä käytetään lujitemuovikansia, ja siinä suhteessa norjalaismerkki poikkeaa muista. Ensi vuodesta lähtien Rangereiden mallinimi muuttuu. Jatkossa Nordkappin alumiiniveneet tunnetaan mallinimellä R-line.

Lue isojen bowriderien vertailu Kippari-lehdestä 8/2018.

 

 

 

Lue myös nämä

X