Tilaa
Testit

Testissä Saxdor 320 GTO – Uuden tyylin täysverinen

Muutaman vuoden ikäinen venemerkki Saxdor on osoittautunut menestysmerkiksi maailmalla, jopa niin, että veneistä on ollut pulaa merkin kotimaassa – Suomessa. Tämä kevät näyttänee, jatkuuko menestys. Aineksia siihen on.

10.04.2024

TekstiVesa Leppä

Kuvatja video Tomi Tähti

Saxdor 320 GTO + 2 x Mercury Verado V8 300 hv

Kenelle: Pariskunnille ja suurille perheille. Mukava vene kauniiden kesäpäivien viettoon saaristossa tai rantakohteissa. Sopii myös viikonloppuveneeksi.

Keulan muoto on pysty ja pohja on kaksiportainen, 20-asteinen V. Kansitilat ovat laajat ja veneen liikuttelusta vastaavat suuret perämoottorit. Tällä konseptilla on toteutettu testiveneemme Saxdor 320 GTO. Samaa linjaa jatkaa myös Helsingin venenäyttelyssä helmikuussa esitelty merkin uusi lippulaiva Saxdor 400.

Eri asia on, pitävätkö ostajat nykytrendien mukaisesta muotoilusta. Eivät varmaankaan kaikki, mutta myyntiluvut osoittavat, että trendikkäitä ostajia riittää, ainakin maailmalla.

Runko- ja pohjanmuotoon on otettu mallia englantilaisista ribeistä, sillä niiden on todettu toimivan hyvin nopeissa veneissä.

Saxdor on suunniteltu rationaalisesti. Samaan runkoon on toteutettu useita erityyppisiä veneitä, suljetulla tai avoimella matkustamolla sekä erilaisilla pentteri- ja makuupaikkavaihtoehdoilla. Perusveneet alkaen-hinnoilla ovat riisuttuja, mutta haluttuun varusteluun riittää valittavaa lisävarustelistalta – lisähintaan toki.

Veneen oleskelutilassa takana laidat saa laskettua alas siten, että oleskelutila laajenee huomattavasti esimerkiksi lasten uimaleikkeihin tai aurinkotasoiksi suurellekin väkimäärälle (max 150 kg). Alun perin levikkeet lienee suunniteltu veneeseen nousua varten ja soveltuvat ne siihenkin. Niiden avulla veneeseen pääsee kainalosauvoilla tai pyörätuolilla.

Saxdor 320 GTO:n matkustamoa ja avotilaa voi muokata tarpeen ja tilanteen mukaan. Kolmessa rivissä olevia penkkejä, joille kullekin mahtuu kolme henkeä, voidaan asetella melko lailla viisaasti oikeastaan kolmeen eri asentoon.

Tuulilasia kiertämään saa kuomun, jonka yläosa kiinnitetään kovaan katteeseen.  Keulakajuuttaan käydään pleksisen liukuoven kautta. Äärimmäisenä oikealla on kännyköiden latausasema, langattomalle tai langalliselle lataukselle.

Lue lisää Kipparista 4/2024

Saxdor 320 GTO

Pituus: 10,28 m, leveys: 3,10 m, paino: (ilman moottoria) 2 650 kg, valmistusmateriaali: lujitemuovi (alipainelaminoitu), henkilöluku: B6/C9, makuupaikat: 2, CE-luokka: B6/C9, tehosuositus: 300–600 hv perämoottori (yksi tai kaksi moottoria), koeajomoottori: 2 x Mercury Verado 300 V8 AMS, polttoainesäiliö: 428 l, vesisäiliö: 117 l, septisäiliö: 60 l

Vakiovarusteet: mm. sähköiset sivuterassit, ohjaustehostin, septisäiliö, wc

Lisävarusteet: erilaisia varustepaketteja ja/tai yksittäin, mm. rungon ja verhoilun värit, keulapotkuri, kaikuluotain, karttaplotterin kaksoisnäyttö, tutka, VHF, AIS, makeavesijärjestelmä, maasähkö, ilmastointi, liesi, jääkaappi, lämmitin, avotilan pöytä

Valmistaja: Saxdor Yachts Oy, Suomi, valmistusmaa: Puola, myynti: VG Boats, Turku

Lisätiedot: VG Boats, Saxdor Yachts

Hinta: alkaen perusvarustuksella ja 300 hv moottorilla 115 000 €(ilman ALV), koeajovene alkaen 149 900 € (ilman ALV) perusvarustuksella

Lue myös nämä

X