Tilaa
Uutiset

TG-Alfa Näyttelyn Moottorivene

24.02.2009

TekstiKipparilehti

Konservatiivisena pidetyn TG:n uusi malli Alfa valittiin Helsingin venenäyttelyn Moottoriveneeksi seitsemän finaaliin päässeen veneen joukosta. Raati totesi veneen olevan tinkimättömästi käyttötarkoitustaan varten tehty yhteysvene.

tg

TG-Alfa on tarkoitettu kompromissittomaksi yhteysveneeksi, johon ei ole edes yritetty sovittaa nukkumapaikkoja, pentteriä tai vessaa. Vene on ympärikäveltävä ja valmistaja on tehnyt kovasti työtä mm. kaventamalla kajuuttaa alalaidastaan, jolloin jaloille on saatu enemmän tilaa kulkea veneen joka puolella.
Veneeseen nousua on helpotettu laskemalla laitakorkeutta veneen keskiosassa ja järjestämällä keulaan hyvä kulkutie ja todella tukevat kaiteet.

Matkustajille on suojaisassa kajuutassa erinomaiset tilat. Kajuutan takaosassa on kolmen istuttava yhtenäinen penkki ja edessä on todella hyvät penkit niin kuskille kuin ”kartturillekin”. Penkit ovat mallia, jota ei suomalaisissa veneissä ole ennen nähty. Niissä on kuskin painon mukaan säädettävä jousitus ja muutenkin hyvät säädöt aina ristiselän tukea myöten.

Kajuuttaan mahtuu matkustajien lisäksi myös tavaraa lattialle. Ulkona on istumapaikkoja vielä neljälle hengelle.
Kuskin työtila on hyvä ja kaikki hallintalaitteet ja instrumentit ovat oikeilla kohdillaan. Ohjaamosta huomaa, että veneen suunnitteluun on paneuduttu ja asialla on ollut kokenut kilpakuski Frese Gustafson.

Teksti Vesa Leppä Kuvat Juha Virtanen

Lue myös nämä

X