Tilaa
Uutiset

Tilaatko venetarvikkeita ulkomailta? Arvonlisäverovapaus poistuu heinäkuussa – Tullilaskuria on uudistettu

17.03.2021

Tekstijuha virtanen

Kuvattulli/aku häyrynen

Venetarvikkeita ja erilaisia varaosia tilataan Suomeen nykyään yhä enemmän ulkomailta. Kun tavaroita tilataan EU:n ulkopuolelta, tullimaksuja tai arvonlisäveroa ei toistaiseksi yleensä tarvitse maksaa lähetyksistä, joihin sisältyvien tavaroiden arvo on 22 euroa tai sen alle.

Heinäkuussa tähän on odotettavissa muutoksia, sillä EU-direktiiviin pohjautuen on ehdotettu arvonlisäverovapauden poistumista pieniltä lähetyksiltä.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että 1.7.2021 alkaen kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat paketit olisi tullattava lähetyksen arvosta riippumatta. Niistä olisi myös maksettava arvonlisävero.

Nettiostoksen tullimaksut ja verot voi tarkistaa helposti Tullilaskurin avulla. Palvelu on ollut käytössä jo pitkään ja sitä hyödyntää vuosittain noin 300 000 asiakasta. Se on nopeaa niin kännykällä, tabletilla kuin tietokoneellakin.

Laskuria ollaan uudistamassa ja siihen kannattaa tutustua jo ennen heinäkuuta, jotta nettiostokset sujuvat vaivattomasti myös muutoksen jälkeen.

Parannuksia on tehty asiakkaiden tarpeiden pohjalta, ja siihen on lisätty useita toivottuja ominaisuuksia.

Tullilaskurin avulla nettitilaaja voi vaivattomasti laskea arvion tullimaksun ja arvonlisäveron määrästä ennen kuin tekee nettiostoksen EU:n ulkopuolelta.

Tullilaskuri opastaa yleisimmissä kysymyksissä, jotka liittyvät asiakkaan, kuljetusyritysten ja Tullin rooleihin verkkokauppaostosten yhteydessä. Palvelusta asiakkaat saavat myös hyödyllisiä vinkkejä nettiostosten yleisimpien sudenkuoppien välttämiseksi. Laskurin tavoitteena on tehdä osto- ja tullausprosessista helppoa ja sujuvaa.

”Uusista ominaisuuksista kannattaa ehdottomasti tutustua ainakin Miten saan pakettini -toimintoon, joka auttaa hahmottamaan, mitä vaiheita netistä tilatun tavaran saapumiseen ja tullaamiseen liittyy. Toiminto opastaa, mitä asiakkaan kannattaa ottaa huomioon, jotta lähetys saapuu onnistuneesti perille”, tulliylitarkastaja Nadja Painokallio vinkkaa.

Lue myös nämä

X