Tilaa
Jutut

Varastetuksi uskottu kaupunkivene on yhä teillä tietymättömillä Espoossa

Espoossa erittäin hyvän vastaanoton saaneista kahdeksasta kaupunkisoutuveneestä yksi on yhä kateissa. Mitä ilmeisimmin vene on varastettu.

07.10.2018

TekstiJukka Hiiro

Espoossa kesällä ensi kertaa käyttöön otetuista kahdeksasta kaupunkisoutuveneestä yksi on kadonnut. Veneistä vastaava Skipperi on julkaissut veneestä etsintäkuulutuksen myös Facebook-sivuillaan. Vene katosi syyskuun loppupuolella.

”Kiulu on kadonnut. Jos näet tämän turkoosin kaupunkisoutuveneen esimerkiksi kaislikossa, kivikossa tai mökkinaapurin laiturissa ilmoitathan ystävällisesti meille tai poliisille”, ilmoituksessa kirjoitetaan.

”Ei ole löytynyt”, Skipperin perustaja Kristian Raij kertoi pian veneen katoamisen jälkeen.

Raij’n mukaan vaikuttaa siltä, että yksi Keilalahdessa ollut kaupunkisoutuvene on todellakin varastettu, eikä esimerkiksi lähtenyt ajelehtimaan huolimattoman kiinnityksen seurauksena.

”Kyllä se meidän tulkinnan mukaan siltä vaikuttaa. Kun katsoimme tuulensuuntia, viimeisiä havaintoja veneestä ja muita vallinneita tekijöitä, niin ei se vaikuta itsestään lähteneen”, Raij sanoo.

Veneen katoaminen on menetys erityisesti espoolaisille käyttäjille. Skipperillä on toki veneille vakuutukset, mutta soutajilla on nyt yksi vene vähemmän käytössään.

Käyttäjien toiveista johtuen veneiden käyttöaikaakin pidennettiin kahdesta kolmeen tuntiin vain vajaa kaksi viikkoa sitten.

”Käytännössä se tehtiin sienestäjien pyynnöstä. Lähisaariin haluttiin sieneen, mutta kahden tunnin käyttöaika koettiin lyhyeksi”, Raij kertoo.

Pidentäminen oli mahdollista siksikin, että elokuun puolivälin jälkeen veneiden kysyntä on jo vähentynyt vilkkaammista kesäkuukausista.

Skipperillä kokeiluun on oltu erittäin tyytyväisiä, ja sitä ovat olleet myös käyttäjät, Raij kertoo. Suunnitelmia myös muihin kaupunkeihin laajentamisesta on, mutta koska sopimuksia ei ole toistaiseksi tehty, Raij ei halua avata niitä enempää.

Veneet ovat espoolaisten soudettavissa näillä näkymin ainakin lokakuun loppuun asti. Jos sää sallii, kautta saatetaan  jatkaa pidempäänkin.

Kadonneen veneen kyljissä on isot Skipperi- ja Kaupunkisoutuvene-logot ja sen keulassa lukee nimi ”Kiulu”.

Lue myös nämä

X