Tilaa
Uutiset

Tristanilta 11-metrinen teräsvene

11.12.2015

TekstiTimo Sarkkinen

Yksi maamme perinteikkäimmistä matkavenemerkeistä tekee näyttävää paluuta. Uutuuksien osalta 20 vuoden tauon jälkeen. Ensi kesäksi valmistuva Tristan Voyager 11.4 on merkin historian ensimmäinen malli, joka tehdään runko-, kansi-, ja hyttirakenteita myöten teräksestä. Vain yläkansi valmistuu alumiinista.

Uppoumarunkoisen Voyagerin marssivauhti on 7-12 solmua. Se on ajateltu esimerkiksi hollantilaisten teräsveneiden vaihtoehdoksi, rauhalliseen ajoon. Tavoitteena on ollut moderni, avara ja helppokulkuinen matkavene. Siinä on leveät kävelykannet, suuri uimataso ja vähän tasoeroja. Sisälle salonkiin pääsee paitsi avotilasta, myös ”targamaisesti” molempien puolien sivuovista. Salongissa on tilava sohvaryhmä ja tätä vastapäätä pentteri. Kippari ja navigaattori istuvat kumpikin tukevilla, jousitetuilla penkeillä. Keulan ”kapteenin kajuutassa” on leveä parivuode, yöpymistilaa lisäksi salongin alla olevassa kakkoskajuutassa. Veneen toilettiin kuuluu erillinen suihkutila.

Tristanin saa myös hyvät oleskelutilat tarjoavalla yläohjaamolla varustettuna. Jokainen vene on oma yksilönsä, joten sisustusratkaisut voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan. Myös runkoväreissä on paljon vaihtoehtoja.

Vene on mallinumeronsa mukaisesti 11,40 metriä pitkä, leveydeksi ilmoitetaan 3,70 metriä ja painoksi 8,4 tonnia. Veneen hinta tulee olemaan noin 250 000 euroa vakiomoottorin, 220 hevosvoiman Yanmarin, kanssa.

Tristanin on suunnitellut Pietarsaaressa toimiva Kjellman Marine Design. Valmistuksesta vastaa hiljattain uudet toimitilat Varkaudessa avannut Nautione Oy, joka tekee muun muassa vanhojen Tristan-mallien peruskunnostuksia.

Lisätietoja antavat Timo Kinnunen, 0400 619 366 ja Jarmo Tiainen, 050 526 4828.

Lue myös nämä

X