Tilaa
Uutiset

Turkki ja Täkki

27.06.2016

TekstiSatu Björn

KuvatSteffi Sjöholm

Radio Suomen ohjelmassa Kikka Pohjaväre tekee matkaa 32-jalkaisella purjeveneellään s/y Contessalla erilaisiin kohteisiin Suomenlahdella. Matka alkaa itäisen Suomenlahden saaristosta.

Juttusarjassa kuullaan itse matkasta ja purjehtimisesta ja elämästä veneessä sekä kohteista ja siellä tavatuista ihmisistä. Käydään asutuilla saarilla ja karuilla kallioluodoilla. Merielämää ja matkantekoa säätelevät tuulet ja säät. Tunnelma syntyy luonnonvoimien tuomista tilanteista purjehdittaessa suunniteltuun etappiin sekä ihmisten kohtaamisista saarilla.

Reissun etappeja ovat mm. Söderskärin majakkasaari, Tove Janssonin luoto Klovharu, Kotkan Rankki ”ohutta yläpilveä”, Ulko-Tammion kansallispuistosaari, Haapasaari ja Mustaviiri, jossa on tulitikkulaatikon kokoinen Unescon maailmanperintökohde. Pohjaväre tapaa Pellingissä kolmannen sukupolven kalastajan, Itämeren pelastajan, hylkysukeltajan, saarikauppiaan, luonto-oppaan, majakan omistajan ja muitakin yllätyksellisiä kohtaamisia on luvassa laitureilla ja luodoilla.

Turkki ja Täkki on 8-osainen radiosarja torstaisin Radio Suomessa noin klo 20.15 alkaen 30.6. Peräsimessä Kikka Pohjaväre

Lue myös nämä

X