Tilaa
Uutiset

Tuukka Lehtonen sarjajohdossa F4-luokan päätöskisoihin

MM-osakilpailut ajetaan lauantaina 22. ja sunnuntaina 23. syyskuuta Ranskan Mâconissa.

21.09.2018

TekstiJukka Hiiro

Viikonloppuna artkeaa F4-rataveneluokan maailmanmestaruus. Kisa ajetaan Ranskan Mâconissa, ja Tuukka Lehtonen lähtee viikonlopun kahteen viimeiseen osakilpailuun MM-sarjan kärkipaikalla.

Kilpailut ajetaan lauantaina 22. ja sunnuntaina 23. syyskuuta.

Maailmanmestaruus ei ole Lehtoselle mitenkään varma, sillä kaulaa kakkosena olevaan Ruotsin Morgan Jernfastiin on vain seitsemän pistettä.

Lehtonen itse uskoo mahdollisuuksiinsa.

”Luottavainen olen niin kalustoon kuin itseeni. Mâconista lähdetään hakemaan kaikki mitä on otettavissa. Tilanne sarjassa on hyvä, mutta kaksi kisaa on vielä ajettava maaliin ja mahdollisimman hyvillä sijoituksilla. Kausi on ollut meille hyvä tähän asti”, Lehtonen sanoo tiedotteessa.

Lehtonen pitää päähaastajanaan Jernfastia, mutta näkee myös muilla kärkikuljettajilla saumoja nousta mestaruustaistoon. Piste-ero kolmantena olevaan latvialaiseen Nikita Ljicsiin on 14 pistettä, ja Ison-Britannian Ben Jelfiin 16 pistettä.

”Todennäköisesti minulle silti riittäisi tulla Jernfastin perässä maaliin kummassakin kisassa. En usko, että tässä välissä mitään suurempia kehitysaskeleita kukaan on ottanut. Sarjassa on kuusi kuljettajaa todella tasaväkisiä ja melkein kuka tahansa siitä porukasta voi voittaa.”

Omat haasteensa kilpaan voi tuoda se, että Ranskan kilpanäyttämö ei ole Lehtoselle ennestään tuttu.

Mâconin ensimmäisen osakilpailun aika-ajot alkavat lauantaina 22. syyskuuta kello 15.00 Suomen aikaa. Viikonlopun ensimmäinen osakilpailu starttaa noin kolme tuntia myöhemmin. MM-sarja ajetaan päätökseen sunnuntaina 23. syyskuuta, kun kauden viimeinen osakilpailu pyörähtää käyntiin kello 17.15.

 

Lue myös nämä

X