Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Uusi Sargo 45 tulee malliston huipulle 2022

Entistä isompi ja komeampi 45-jalkainen joka sään vene tulee Sargo-malliston lippulaivaksi kesällä 2022.

26.05.2021

Tekstijuha virtanen

Kuvatvalmistaja

Kokkolalainen Sarins Båtar Ab Oy on esitellyt uuden Sargo 45 veneensä. Ensimmäinen vene valmistuu kesäksi 2022. Se sijoittuu malliston huipulle, jossa on jo entuudestaan veneitä pituudeltaan 25–36 jalkaa.

Sargo 45 on pituudeltaan 14,5 metriä ja leveyttä sillä on 4,25 metriä. Vene painaa noin 13 tonnia. Dieseliä mahtuu tankkeihin 1600–2000 litraa ja makeavesitankin tilavuus on 500 litraa.

Ulkoisesti uusi Sargo on sukunsa näköinen, vahva joka sään vene, mutta sen iso koko mahdollistaa myös aiempaa mukavammat oleskelutilat. Veneen kannella on kaksi erillistä oleskelupaikkaa. Keulassa on U-sohva ja peräkannella on tilava L-sohva. Kansi on Sargon tyyliin ympärikuljettava ja se on toteutettu yhdessä tasossa kulkemisen helpottamiseksi. Kaksi leveää sivuovea ja takaovi tekevät kulkemisen myös ohjaushyttiin helpoksi.

Isossa veneessä on leveyttä, joten ohjaushytissäkin on poikkeuksellisesti neljä etuistuinta vierekkäin. Ohjaamossa on Sargon tuttu ja käytännöllinen hallintalaitteiden ja mittarien asettelu ja kallistuva ohjauspulpetti.

Ruokailutilassa on tilaa kahdeksalle hengelle.

Asumismukavuutta tuovat 2-3 makuuhyttiä ja kaksi suihkullista kylpyhuonetta.

Veistämön toimitusjohtaja Thomas Sarin perustelee uuden ja entistä isomman Sargon rakentamista sillä, että Sargolla riittää osaamista joka sään veneiden valmistamisessa.

”Yhtiö on vakaalla pohjalla ja nykyiset mallimme ovat markkinajohtajia joka sään veneiden luokissa. 40–50 jalan veneiden segmentillä on isot markkinat ympäri maailmaa ja Sargo 45 tulee olemaan johtavassa asemassa tässä segmentissä”, Thomas Sarin sanoo.

 

Veneitä on tarkoitus viedä myös maailmalle. Huviveneilijöiden lisäksi myös veneitä ammatissaan tarvitsevia käyttäjiä on ajateltu. Sargon takakansi voidaan tehdä yhtenäisenä lastikantena ja sisustus on muunneltavissa asiakkaan eri tarpeita vastaavaksi.

Marssinopeus on noin 30 solmua ja vauhti tuotetaan kahdella dieselmoottorilla, jotka voidaan varustaa perävetolaitteilla tai IPS voimansiirrolla.

Moottoreina tulee olemaan valinnaisesti joko kaksi 400 hevosvoiman dieseliä tai kaksi 480 dieseliä. Veto toteutetaan joko peräveto- tai IPS-vetolaitteilla.

Lisätiedot Sargo Boats

 

Lue myös nämä

X