Tilaa
Testit

Uuutusesittelyssä Yamarin 80 DC – Tähtäimessä maailman meret

Yamarin 80 DC:n suunnittelun päämääränä oli luoda vene, joka olisi kuin kotonaan niin Pohjolassa, Välimerellä, Australiassa kuin Floridassakin. Me testasimme, miten vene toimii sateisena ja tuulisena päivänä Suomenlahdella.

13.10.2023

TekstiVesa Leppä

KuvatTomi Tähti

Kenelle: Retki- tai jopa matkaveneeksi parilapsiselle perheelle. Päiväretkeilyyn suurellekin väkimäärälle. Oninaisuudet riittävät isommillekin vesille.

Merkittävin ero aiempiin DC-veneisiin, olivatpa ne Yamarineja tai mitä muita tahansa, tarttui jokaisen katsojan silmään veneen ensiesittelyssä Helsingin Uivassa venenäyttelyssä viime elokuussa. Ulkonäöllinen ja toiminnallinen uusi asia oli toispuoleinen sivukansi mentäessä keulaan.

Aiemmin on nähty walkaroundeja, toispuoleisia walkaroundeja ja paljon muuta. Mutta aivan tällaista kantta ei ole nähty, jossa tuulilasin toiseen laitaan avautuu kulkutie ja kansi lähtee loivaan nousuun lähes keulaan asti.

Idea vaikutti aluksi hyvältä. Matala kansi ei söisi tilaa kajuutasta walkaroundien tapaan, mutta kulkeminen keulaan olisi kätevää leveää sivukantta pitkin ja paljon helpompaa kuin tuulilasin keskelle avautuvasta aukosta turvattomalle keulakannelle kömpiminen.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X