Tilaa
Uutiset

Vapaaehtoisilla meripelastajilla yksin toukokuussa jo lähes 200 tehtävää

Suomen Meripelastusseuran mukaan useimmat tehtävistä liittyivät tavalla tai toisella pulaan joutuneisiin huviveneilijöihin.

17.06.2018

TekstiJukka Hiiro

Lämmin toukokuu näkyi myös meripelastajien tehtävissä, sillä vapaaehtoisilla oli peräti 176 erilaista pelastus- tai avustustehtävää. Eniten tehtäviä on ollut Suomenlahden sekä Päijänteen ja Kokemäenjoen alueen vapaaehtoisilla. Määrä on noin kolmanneksen viimevuotista suurempi.

Pelastamiseen tarkoitetuista veneistä kiireisin toukokuussa oli Helsingin Meripelastusyhdistyksen Mikrolog III -alus.

Suomen Meripelastusseuran mukaan useimmat tehtävistä liittyivät tavalla tai toisella pulaan joutuneisiin huviveneilijöihin. Veneissä oli joko teknisiä vikoja tai keväthuolto oli jäänyt tekemättä. Myös polttoaine pääsi monelta loppumaan, ja akkujakin tyhjeni mökkisaarten rannoilla.

Meripelastusseuran mukaan monilla veneilijöillä on yhä puutteita merimiestaidoissa. Vähintään vesiteillä vallitsevat säännöt ja merimerkkien tarkoitus kannattaakin keväisin kerrata ennen kauden ensimmäistä venematkaa, seura muistuttaa.

Veneissä tulee aina olla myös paperikartat sähköisten navigointilaittoiden lisäksi, Meripelastusseura muistuttaa. Lisäksi hyvään merimiestapaan kuuluu se, että rantojen asukkaat yhtälailla kuin muut vesillä liikkujatkin huomioidaan veneiltäessä.

Lue myös nämä

X