Tilaa
Uutiset

Varkaille luu kurkkuun

11.11.2015

TekstiKippari

KuvatPoliisi, Marko Lysmä

Talvisäilytyksen yhteydessä olisi hyvä laittaa veneen varashälytysjärjestelmä kuntoon. Edelleen luvattoman monet veneen omistajat luottavat ainoastaan hyvään tuuriinsa ja jättävät omaisuutensa täysin suojaamatta.

Teltonika FM 1202 on elektroninen varashälytin- ja seurantajärjestelmä, joka asennetaan tietysti mahdollisimman piiloon ja varkaille hankalaan paikkaan. Pieni ja kevyt laite on helppo kätkeä näkymättömiin. Vesitiiveyden ansiosta se sopii myös vesijettiin. Halutessaan laitteen voi siirtää talveksi vaikka moottorikelkkaan.

Asennettaessa täytyy kuitenkin muistaa, että paikannussignaalin tulee päästä taivaalle piilopaikastaan. Konehuone tai pilssi eivät ole suositeltavia paikkoja. Laitteen päällä ei saa olla peltiä, mutta tähän on joitakin poikkeuksia. Muovista tai lujitemuovista Teltonikan päällä ei ole haittaa. Ennen asennuksen viimeistelyä on tärkeä kokeilla, että yhteys toimii toivotulla tavalla.

Myös paikantimen vianetsintä onnistuu kotitietokoneelta. Laite pystyy tallentamaan tietoa jopa 100 000 yksikköä sisäiseen muistiin. Kaikki ohjelmoidut logit voi etälukea, kuten minuutin välein tapahtuva sijainnin tarkka määritys. Laite maksaa 159 euroa ja sitä maahantuova yrittäjä laskuttaa 80 euroa asennustunnilta.

Lisätietoja 

Lue myös nämä

X