Tilaa
Uutiset

Vartiolaiva Merikarhu lähti Välimerelle

07.01.2016

TekstiSatu Björn

KuvatRajavartiolaitos

Suomen Rajavartiolaitos lähetti 7.1.2016 vartiolaiva Merikarhun miehistöineen EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin koordinoimaan Poseidon Rapid Intervention -operaatioon Välimerelle. Vartiolaiva Merikarhu aloittaa toimintansa operaatioalueella Egeanmerellä 25.1.2016 ja operoi alueella 10.4.2016 saakka. Alus palaa takaisin Suomeen huhtikuun loppuun mennessä.

Operaation pääasiallisena tavoitteena on rajaturvallisuuden parantaminen Kreikan ja Turkin välisellä merirajalla erityisesti rajojen valvontaa ja laittomien maahantulijoiden hallintaa tehostamalla. Operaation tavoitteita ovat myös muun muassa laittomien maahantulijoiden rekisteröinti ja haastatteleminen sekä laittoman maahantulon järjestäjien paljastaminen ja kiinniottaminen. Operaation avulla pyritään myös pelastamaan merihätään joutuneita henkilöitä.

Vartiolaiva Merikarhun reitti kulkee Itämereltä Kielin kanavan ja Englannin kanaalin kautta Atlantille. Välimerelle alus siirtyy Gibraltarin salmen kautta. Matkan aikana alus tekee huolto- ja miehistönvaihtokäynnin Espanjan Malagassa. Kaiken kaikkiaan matkaa kertyy yli 4000 meripeninkulmaa ja matkan kestoksi on arvioitu 18 päivää.

Vartiolaiva Merikarhu toimii Välimerellä kahdella vuorottelevalla miehistöllä, joista kumpaankin kuuluu noin 20 rajavartiomiestä. Miehistöihin on valittu muun muassa ensihoitoon ja vaativien tilanteiden hallintaan erikoiskoulutettua henkilöstöä.

Lue myös nämä

X