Tilaa
Uutiset

Vene 16 Båt – messuilla veden ääressä

13.01.2016

TekstiJuha Virtanen

Vene 16 Båt esittelee kuukauden kuluttua uudet veneet, veneilytarvikkeet ja varusteet sekä vesielämän harrastuksia. Messut ovat avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 12.—21. helmikuuta.

Pohjoismaiden suurimmilla alan messuilla esitellään yli 500 erilaista venettä.

Tänäkin vuonna valitaan messujen purjevene ja moottoriveneet — avo-, retki- ja matkamoottorivene.

Finalistit julkistetaan messujen avajaispäivänä 12.2. ja voittajat keskiviikkona 17.2. klo 12.

—  Olemme muuttaneet tapahtuman aukioloaikoja niin, että messuille ehtii arkisin vielä töiden jälkeenkin. Venemessut ovat avoinna arkisin klo 20 asti, tapahtuman myynnistä vastaava Håkan Löfgren kertoo.

Viime vuonna messuilla vieraili 73 000 veneilystä kiinnostunutta.

Vene 16 Båt -messuille osallistuu noin 400 yritystä ja käytössä ovat kaikki messukeskuksen seitsemän hallia.

Yksi näkyvistä teemoista tänä vuonna on veneiden kunnostus. Luvassa on työnäytöksiä ja neuvontaa.

Työnäytöksiä voi seurata yläkerran halleissa, missä kunnostetaan vuoden 1987 Sea Ray 250, jonka pohja ja kyljet uudistetaan. Veneen pohja saa uuden primer- ja eliönestomaalin. Tuulilasin kehykset ja törmäyslistat korjataan tai vaihdetaan uusiin.

Uudistettu Uusi Aalto Water expo -alue esittelee tuplasti edellisvuosia suuremman altaan, joka mahdollistaa entistä vauhdikkaampia esityksiä ja lajikokeiluja.

Tapahtuman kohderyhmää ovat nuoren sukupolven elämäntapaharrastajat, joille perinteinen veneily ei välttämättä ole vielä harrastamisen keskiössä, mutta rannikko- ja vesielämä sekä vesiurheilu ovat intohimona tai kiinnostuksen kohteena.

Luvassa on mm. Flyboarding-näytöksiä, melontaa, laitesukel
lusdemoja, kansainvälinen wakeboarding-kilpailu sekä SUP-melonnan Suomen indoor-mestaruuskisat. Altaan pituus on 40, leveys 15 ja syvyys 1,10 metriä.

Venemessujen Rapala Kalatakuu Jättiakvaariossa ui oikeita kaloja ja kalastusnäytöksissä voi seurata kalojen reagoimista erilaisiin vieheisiin ja kalastustyyleihin.

Uistelukalastukseen liittyvää näyttelyalaa on kasvatettu aiemmasta.

 

Lue myös nämä

X