Tilaa
Uutiset

Vene 16 Båt: Vesille pääsyä odotellessa

Pohjoismaiden suurin venealan tapahtuma, Vene 16 Båt, avaa kohta ovensa. Uusia veneitä ja erilaisia veneilyyn ja muuten vain vesillä harrastamiseen liittyviä varusteita ja tarvikkeita on taas tarjolla runsaasti.

11.02.2016

TekstiJuha Virtanen

Kevään 2016 Helsingin venemessut toimivat tuttuun tapaansa monille veneilyn harrastajille talven taittajana. Viimeistään venemessuilta voidaan aloittaa uuden veneilykauden odottaminen ja siihen valmistautuminen.

Vene 16 Båt -messuille osallistuu noin 400 yritystä ja Messukeskuksen kaikki seitsemän hallia ovat käytössä.

Uudistettu Uusi Aalto Waterexpo -alue esittelee aiempaa suuremman altaan, joka mahdollistaa entistä vauhdikkaampia esityksiä ja lajikokeiluja. Altaan pituus on 40 metriä, leveys 15 metriä ja syvyys 1,10 m — vettä siinä on 600 000 litraa.

Pohjois-Euroopan suurin vesiharrastamisen indoor-tapahtuma kokoaa rannikko- ja vesielämäntapaan liittyvät harrasteet, palvelut ja tuotteet kohderyhmänään nuoret elämäntapaharrastajat, joita perinteinen veneily ei välttämättä vielä kiinnosta, mutta vesiurheilu on intohimona tai kiinnostuksen kohteena.

Akvaario

Myös vapaa-ajankalastajille on tarjolla sekä tuote-esittelyjä että Suomen tunnetuimpien kalastusoppaiden vinkkejä saalisvarmuuden parantamiseksi. Rapala Kalatakuu -jättiakvaariossa on vettä 22 400 litraa ja komeita saaliskaloja. Kalastusnäytöksissä voi seurata kalojen reagoimista erilaisiin vieheisiin ja kalastustyyleihin.

Uistelukalastukseen liittyvä näyttelyala on kasvanut entisestään ja ohjelmaa järjestetään entistä enemmän.

Veneen kunnostaminen

Messujen yksi näkyviä teemoja on veneiden kunnostaminen. Esimerkiksi työn alla on vuoden 1987 Sea Ray 250 -veneen pohja, ja myös sen kyljet uudistetaan kauttaaltaan. Luvassa on myös muita työnäytöksiä ja neuvontaa. Työnäytöksiä voi seurata yläkerran halleissa.

Messujen moottoriveneet

Venemessuilla valitaan jälleen myös Messujen moottoriveneet. Luokkia on kolme: avo-, retki- ja matkamoottorivene.

Finalistit julkistetaan messujen avajaispäivänä 12.2. ja voittajat paljastetaan keskiviikkona 17.2. klo 12 Purjehdussatamassa.

Tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa venealan toimijoille kunniaa onnistuneesta tuotekehityksestä.

Valinnat tekevässä raadissa ovat edustajat VTT:ltä ja Trafista sekä Vene-, Kippari-, Venemestari- ja Frisk Bris -lehdistä.

Tarkemmat ohjelmatiedot kannattaa tarkistaa venemessujen omilta nettisivuilta päivittäin.

Lue myös nämä

X