Tilaa
Uutiset

Veneiden ”uberia” kokeillaan pääkaupunkiseudulla

Boutin tavoitteena on helpottaa veneettömien ihmisten pääsyä esimerkiksi Helsingin saaristoon saattamalla yhteen veneilijät ja venekyytiä vailla olevat.

28.08.2018

TekstiJukka Hiiro

Yrittäjät lanseeraavat venekyytien sovelluspalvelun pääkaupunkiseudulla. Bout-palvelun tavoitteena on helpottaa veneettömien ihmisten pääsyä Helsingin saaristoon ja rantakohteisiin saattamalla yhteen venekyytiä vailla olevat ja ne kaupunkilaiset, jotka voivat omilla veneillään tarjota kyytejä maksua vastaan.

Palveluntarjoajan mukaan Boutin kautta yksityishenkilöiden järjestämiä pienvenekyytejä voi tilata joustavasti ja edullisesti älypuhelinsovelluksella.

Veneiden kuljettajat toimivat tällöin pienyrittäjinä, joille Bout tarjoaa alustan kyytien välittämiseen.

Boutin palvelu julkaistaan 8. syyskuuta. Matkailijat ja asukkaat voivat tilata venekyydin yli 50 ennalta määriteltyyn noutopaikkaan Helsingin ja Espoon saaristossa sekä rannikolla.

Ainakin alkajaisiksi venekyytejä voi tarjota ja tilata Boutin kautta vain viikonloppuisin.

Ihan kuka vaan ei voi veneineen palveluun ilmoittautua kuljettajaksi. Helsingin Sanomissa Joonas Sipari (yksi palvelun kehittäjistä) sanoo, että kuljettajien pitää ensinnäkin olla täysi-ikäisiä. Lisäksi kuljettajilla pitää olla asianmukaiset merimiestaidot ja -tavat. Yli 20-hevosvoimaisella veneellä ajavalla kuljettajalla pitää lisäksi olla vuokraveneen kuljettajan pätevyys ja myös veneen tulee olla vuokravenekatsastettu.

 

 

Lue myös nämä

X