Tilaa
Uutiset

Venekaupan poik­keusajat jatkuvat – Kesäksi uutta venettä mielivän kannattaa toimia nopeasti

17.03.2022

Tekstitimo sarkkinen

Kesäksi uutta venettä mielivän kannattaa toimia nopeasti. Kipparin soittokierroksen perusteella venekauppa on käynyt alkuvuonna vilkkaasti – monesta suusta kuultuna vielä paremmin kuin samaan aikaan viime vuonna.

”Moottorit ja veneet tuskin tulevat riittämään siihen kysyntään, mikä markkinoilla tällä hetkellä on”, ennustaa Inhan Tehtaiden toimitusjohtaja Christopher Sjöblom alan yleistä tilannetta.

Helmikuussa veneitä oli vielä tarjolla melko kattavasti, joskin yksittäisiä suosikkimalleja oli jo myyty siellä täällä loppuun, tai niitä oli jäljellä niukasti.

”Vuosi sitten ei-oon myyminen alkoi huhti-toukokuussa, tänä vuonna se alkaa kuukautta tai kahta aikaisemmin. Tästä eteenpäin mennessä niiden mallien määrä kertautuu, mitä ei pystytä enää tarjoamaan”, kertoo Vääksyn Konepisteen kauppias Janne Korhonen.

Perämoottorimaahantuojat ovat ponnistelleet sen eteen, että valmistajat ja jälleenmyyjät saisivat venepaketteihin tarvitsemansa moottorit. Soittokierroksen perusteella tässä on onnistuttu vähintäänkin kohtalaisesti, mutta viivästyksiä on ollut ja tullee olemaan.

”Enemmän olemme aikataulu-uhreja kuin saatavuuspulan uhreja”, kiteyttää Brandtin tuotepäällikkö Pasi Partanen. Konserni tuo maahan Hondan perämoottoreita.

”Toimituksia jo myytyihin venepaketteihin menee aika paljon touko- ja kesäkuulle.”

Oma haasteensa on irtomoottoreiden heikko saatavuus. Siis niiden koneiden, joita ei ole ”korvamerkitty” venepaketteihin. Etenkin isompien moottorimerkkien kohdalla tilanne on se, että kolminumeroisten teholuokkien koneita riittää maahantuojilta toistaiseksi vain venepaketteihin.

”Hondan osalta 40-, 50-, ja 60-heppaisissa on vielä toivoa kesälle, mutta 80:stä ylöspäin ei ole kyllä hirveästi mahdollisuuksia”, Partanen valottaa.

”Ensimmäisiä ylimääräisiä moottoreita on teoriassa mahdollisuus myydä vasta kesäkuussa.”

Lue myös nämä

X