Tilaa
Uutiset

Venemessuilla keskustellaan klassikoista

Mahogany Yachting Society järjestää Helsingin venemessuilla paneelikeskustelun klassikkoveneistä.

03.02.2015

TekstiKipparilehti.fi

Mahogany Yachting Society järjestää Helsingin venemessuilla paneelikeskustelun kulttuurihistoriallisesti tärkeistä Klassikkoveneistä lauantaina 7. helmikuuta.

Messupäivän ohjelmassa MYS jakaa klo 10.15 – 10.30 Klassikkotodistukset näytteillä oleville veneille. Mukana jakotilaisuudessa ovat myös Museoviraston ja Forum Marinumin edustajat sekä K-Raati.

Sen jälkeen, noin klo 10.45 alkaa messuosastolla paneelikeskustelu, jota vetää K-Raati. Mukana ovat neljän vanhan puuveneenveneen omistajat ja myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Paneelissa käsiteltävät veneet ovat moottorivene Andros, vm 1922, joka myös on nähtävillä osastolla, Hai-vene Kaptah, joka oli kirjailija Göran Schildtin ensimmäinen vene vuodelta 1935, saaristoristeilijä SK 55 Mayflower vuodelta 1919 ja 6mR-luokan May Be IV vuodelta 1936.

MYSin osastolla ovat messuilla näytteillä edellä mainitun Androksen lisäksi salonkivene Donna, noin vuodelta 1930, Riva Tritone Le Galvao vuosimallia 1962 ja Int 5m -luokan purjevene Why Not vuodelta 1936.

Osastolla on luvassa myös diasarja Riva Tritone Le Galvaon kunnostuksesta. Osastolla on tulossa käymään myös R.A.M S.p.a yrityksen toimitusjohtaja Dr Anselmo Vigani, joka kertoo näytteilla olevan veneen entisöinnistä Rivan tehtailla.

MYSin eli Mahogany Yachting Society ry:n messuosasto on 7c21.

Lue myös nämä

X