Tilaa
Uutiset

Venexpo tuo käytetyt ja uudet veneet Turkuun

Venexpo valtaa Turun Messukeskuksen isänpäiväviikonloppuna 8.–11. marraskuuta.

01.11.2018

TekstiJuha Virtanen ja Jukka Hiiro

Moottoriveneisiin pai­nottunut Venexpo-tapahtuma esittelee marraskuussa Turussa uusia ja käytettyjä veneitä sekä klassikoita kaikkiaan noin 80. Pääosassa ovat messujen tapaan uudet veneet.

Messut järjestetään isänpäiväviikonloppuna 8.–11. marraskuuta. Tapahtuma on kävijöille maksuton, mutta heidän toivotaan ohjaavan pääsylippuihin varaamansa rahat hyvään tarkoitukseen.

”Vapaaehtoisen pääsymaksutuoton ohjaamme tänä vuonna Saaristomeren Suojelurahaston toiminnalle”, messujen projektijohtaja Tiina Heiskari kertoo.

Rahastolla onkin jo lahjarahoille sopiva kohdennus: ”Lahjoitukset Saaristomeren Suojelurahasto kohdentaa meneillä olevalle Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa (SaaRa) -hankkeelle”, suojelu­rahaston toiminnanjohtaja Tove Holm lupaa.

SaaRa-hankkeen tavoitteena on vähentää biojätteen syntymistä sekä kierrättää tehokkaasti Saaristomeren alueella hyödynnettävissä olevia matkailun aiheuttamia ravinteita. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Turun yliopiston Brahea-keskus ja Pidä Saaristo Siistinä ry.

Hanke jatkuu lokakuun loppuun 2019.

© Venexpo

Halukkaat voivat messuilla kokeilla myös A-hallissa sijaitsevalla sisäaltaalla radio-ohjattavia veneitä ja ottaa mittaa toisistaan. Pienimmät merikarhut voivat puolestaan kokeilla  myös jollapurjehdussa, ja sunnuntaina altaalla mittaa toisistaan ottavat Turun seudun pursiseurat joukkuepurjehduksen merkeissä.

Messut ovat avoinna torstaina 8. ja perjantaina 9. marraskuuta kello 13–19 ja lauantaina 10. ja sunnuntaina 11. marraskuuta kello 10–18. Turun Messukeskus sijaitsee osoitteessa Messukentänkatu 9–13.

Lue myös nämä

X