Tilaa
Uutiset

Virallisille merikartoille uusi kustantaja

08.12.2008

TekstiKipparilehti

Merenkulkulaitoksen julkaisemille virallisille merikartoille on tehty uusi kustannussopimus. Vuosina 2009-2011/2012 kartat kustantaa helsinkiläinen Troil Marin Oy.

Marraskuussa allekirjoitettu kustannussopimus koskee 17:ää kansainvälisen ja sisäisen liikenteen merikarttasarjaa, noin 90:tä kansainvälisen ja sisäisen liikenteen karttalehteä sekä sopimusaikana julkaistavia uusia, painettuja merikarttatuotteita.

Merenkulkulaitos vastaa edelleen virallisten merikarttatuotteiden määrittelystä ja merikartta-aineistojen ylläpidosta sekä uusien karttapainosten julkaisemisesta. Myös virallisiin merikarttoihin liittyvä päivityspalvelu eli Tiedonantoja merenkulkijoille -lehti ja Tiedonantoja veneilijöille -lehti, ovat edelleen Merenkulkulaitoksen vastuulla.

Kustantaja vastaa merikarttojen painamisesta, varastoinnista, markkinoinnista, myynnistä sekä jakelusta. Kuluttajien kannalta virallisten merikarttatuotteiden palvelutaso pysyy uuden kustannussopimuksen myötä nykyisellään.

Vuonna 2003 aloitettu merikarttauudistus, jossa suomalaiset merikartat muutetaan kansainvälisen kuvaustavan (INT) mukaiseksi, jatkuu edelleen. Nyt uudistamisvuorossa ovat pääasiassa sisävesien merikartat.
Troil Marin Oy:n nimi vaihtuu joulukuun alussa muotoon John Nurminen Marine Oy.

Lue myös nämä

X