Tilaa
Uutiset

Vorostop-murtosuojarauta perämoottoreille

25.06.2015

TekstiKippari

Perämoottorivarkaudet lisääntyvät iltojen jälleen pimetessä. Viime vuonna varkaat ahkeroivat enemmän kuin vuosiin niin satamissa kuin kesämökkirannoilla. Perämoottoreihin kohdistuneita varkauksia kirjattiin noin 1 500 kappaletta. Vaikka varkaat ovat erityisen kiinnostuneita uudemmista isohkoista 40–100 hevosvoiman moottoreista, katoaa vanhempia perämoottoreita edelleen paljon teille tietymättömille. Niistä saa hyvän hinnan osiin purettuna.

– Vanhan perämoottorin hinta mökkirannasta voihkittuna voi osina myytynä olla jopa moninkertainen verrattuna ehjään yksilöön, kertoo kotkalainen Olli Herrala

Veneessä ja moottorissa olisikin syytä käyttää aina lukitusvälineitä, ensisijaisesti vakuutusyhtiön hyväksymiä lukkoja. Herralan kehittämä teräksestä valmistettava Vorostop-murtosuojarauta onkin tarkoitettu käsikiinnitteisten 20-, 25- ja 30-hevosvoimaisten perämoottorien murtosuojaukseen. Lisäksi se on saanut vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksynnän.

Vorostop maksaa 88 euroa ja se on tulossa myyntiin muun muassa Motonetin valikoimiin. Murtosuojarauta vaatii lukitusta varten järeän lukon, joka maksaa noin 40 euroa.

Lue myös nämä

X