Tilaa
Testit

Yamarin 50 BR: Tuplapulpetti tutulla muotilla

Yamarin satsaa suosikkiluokkaan pulpettiveneellä, joka on simppeli sekoitus vanhaa ja uutta.

16.01.2022

Tekstitimo sarkkinen

Kuvattomi tähti

Kun Yamarin julkisti syksyllä ensimmäiset kuvat uudesta 50 BR -mallistaan, se näytti hämmentävän tutulta. Pian varmistuikin vahva sukulaisuus merkin pitkäaikaisen suosikkimallin, Cross 49 BR:n kanssa: molemmissa malleissa on sama kansiosa ja käytännössä sama kalustuskin pulpetteineen, tuulilaseineen ja penkkeineen.

Suurena erona on se, että Cross tehdään alumiinirungolle, kun taas 50 BR on kokonaan lujitemuovia.

On sinänsä mielenkiintoista, että Yamarin lanseeraa vasta nyt nykymuodin mukaisen tuplapulpettiveneen lujitemuovisena. Siis sellaisen, joka on varustettu kilpailijoiden tapaan erillispenkeillä. Aiemmin se on luottanut yksisilmäisesti Crossin vetovoimaan. Ostajan saappaissa huokeampi uutuusmalli on helpompi ottaa puntariin esimerkiksi AMT 165 BR:n, Suvi 50 Duon ja Terhi 480 BR:n kanssa.

Yamarinin ulkonäköön on haettu pienillä kikoilla hienoista näyttävyyttä ja samalla ripauksen verran eroa Crossiin. Trendikkäät mustat tuulilasin kaiteet antavat kokovalkoiseen veneeseen kivasti kontrastia.

Yleistä tunnelmaa saa muutettua eniten hiekanvärisellä Softdeck-kansipinnoitteella, joka koristaa turkin lisäksi keulapenkkejä sekä kaikkia astintasoja. Nimensä mukaisesti pehmeä ja pitävä materiaali on 1 100 euron lisävaruste. Ei siis mitään halpaa luksusta, mutta kieltämättä hyvin houkuttelevaa.

Kuljettajalle ja apukuskille on erinomaisen tukevat erillisistuimet, jotka ainakin 180-senttinen saa säädettyä mieleiseen asentoon ilman että takapenkkiläiset valittavat. Jalkatilat ovat siis riittävät istumapaikasta riippumatta, ja se tarkoittaa tiiviisti kalustetussa tuplapulpettiveneessä toivottua mukavuutta.

Kipparissa useampaankin kertaan testattu Cross 49 BR jätti aikanaan pääasiassa positiivisen vaikutelman vesillä. Nyt oli mielenkiintoista kokeilla venettä, jossa on sentilleen samat ulkomitat, 45 kiloa enemmän painoa ja lujitemuovinen runko.

Esittelyveneeseen oli isketty kuusikymppinen Yamaha. Lähtökohtaisesti maksimitehon myllyltä sopii odottaa ellei sähäkkää, niin vähintäänkin ripeänsorttista liukuun lähtöä.


Lue myös:

Vertailu AMT 165 BR ja Yamarin Cross 49 BR Kippari 6/2020

Vertailu Silver Fox 485 BR ja Yamarin Cross 49 BR Kippari 1/2013

Lue Yamarin 50 BR:n esittely kokonaisuudessaan Kipparista 1/2022.


Videolla Yamarin 50 Br vauhdissa Turun saaristossa.

Yamarin 50 BR

Pituus 4,86 m, leveys 1,96 m, paino 535 kg

Valmistusmateriaali lujitemuovi

Henkilöluku 6, CE-luokka C

Tehosuositus 40–60 hv

Koeajomoottori Yamaha F60 FETL, polttoainesäiliö 64 l

Vakiovarusteet mm. pulpettien väliovi, lukittavat säilytystilat 6kpl, takapenkin pehmuste, 12 V pistoke, päävirtakatkaisin, uimaportaat

Lisävarusteet mm. Yamarin Q10 -monitoiminäyttö, audiopaketti, peräkuomu, Softdeck-turkkipinta, keulamoottoriteline, vesihiihtokaari, kuljetuspeite, satamapeite

Hinta Yamaha F60 moottorin kanssa 21 990 euroa

Valmistuttaja Inha Works Ltd/Yamaha Motor Group

Yamarin

Valmistaja Slepsk Shipyard, Augustów, Puola

Lue myös nämä

X