Tilaa
Uutiset

Yamarinin daycruiser-mallistoon uusi lippulaiva

Yamarin laajentaa suosittua daycruiser-veneiden mallistoaan uudella lippulaivalla.

07.09.2018

TekstiAri Inkinen

KuvatValmistaja

Pitkät perinteet omaava, yksi Suomen suosituimmista venemerkeistä on saanut uuden lippulaivan, Yamarin 88 DC:n. Lähes yhdeksän metriä pitkä vene on suurin koskaan rakennettu Yamarin ja poikkeaa melko voimakkaasti perinteisestä Yamarin-mallistosta. Sen sijaan siinä voidaan nähdä vaikutteita merkin edellisestä lippulaivasta, sittemmin hylätystä Yamarin 81 DC:stä.

Uutuus on suunniteltu jopa 12 hengen retkeilyyn. Kahteen kajuuttaan mahtuu jopa viisi henkilöä yöpymään, mutta ennen kaikkea vene on suunniteltu ulkoilmasta nauttiville. Kuljettajan takana avotilassa on suuri sohva, jolla maisemista nauttii enimmillään kahdeksan henkeä. Erilaisilla järjestelyillä ja patjoilla veneeseen syntyy runsaasti lekottelutilaa auringonottajalle.

Kokonsa ansiosta Yamarin on myös helposti kuljettava vene. Käytävät ovat avarat ja askelmia on riittävästi samoin kuin kaiteita.

Ulkopentterissä on liesi ja pesuallas samoin kuin jääkaappi. Apukuljettajan istuimen alla on laatikosto astioille ja pikkutavaralle.

Uuteen Yamariniin on tuotu suuremmista Bustereista tuttu Q-näyttö, joka on ajotietokoneen lisäksi plotteri ja muiden lisälaitteiden ohjain. Yamahan perämoottorit myös integroituvat saumattomasti Q-näyttöön.

Yamarin 88 DC:n keulakajuutta on perinteistä mallia, sen sijaan toinen kajuutta on sijoitettu veneen peräosaan, avotilan alle. Kulku sinne on nostamalla avotilan keskimmäinen penkki ylös.

Yamarin 88 DC:n suurin moottorivaihtoehto on Yamaha F350 V8.

Uusi Yamarin esiteltiin Oslon venenäyttelyssä, ja Suomessa se nähdään helmikuussa.

Yamarin 88 DC

Pituus 8,80 m, leveys 2,95 m, paino 2350 kg, kantavuus 12 henkeä, moottoriteho 300- 350 hv.

Lue myös nämä

X