Tilaa
Testit

Tiesitkö tämän kuivapuvun käytöstä? 5 vinkkiä sen käyttöön

14.03.2023

Tekstianukopola

  1. Varmista kahdesti, että vetoketju on kunnolla suljettu.

Erikoisrakenteiset vetoketjut ovat jäykkiä ja vesitiiveyden varmistava loppuveto vaatii huolellisuutta. Oikein sulkeutuvassa ketjussa tuntuu lopussa selvä napsahdus.

  1. Tyhjennä ylimääräinen ilma ennen käyttöä.

Puku istuu oikein ja seuraa käyttäjän liikkeitä, kun liika ilma poistetaan. Se tapahtuu kyykistymällä mahdollisimman tiiviisti ja raottamalla samalla kaulamansettia. Päivän mittaan ilmaus kannattaa tehdä parikin kertaa: kuivapuku on vesi- eikä ilmatiivis.

  1. Käytä aina pelastusliivejä.

Puvun sisään jäävä ilma kelluttaa käyttäjänsä, mutta noste ei kohdistu pelkästään ylävartaloon. Oikean kellunta-asennon takaa vain riittävän vahva (vähintään 150 N) pelastusliivi.

LUE MYÖS

Testissä pelastusliivit 275 N: Ison veden pelastajat – Katso videolta miten pelastusliivit kääntävät käyttäjänsä vedessä hätätilanteessa

Tee itse: Pelastusliivien keväthuolto. Video: Näin tarkastat pelastusliivin kunnon

  1. Käytä välivaatteita.

Kuivapuku pitää veden poissa iholta, mutta vasta eristävä vaate nostaa kunnolla kylmänsietoa. Villakerrasto auttaa pitkälle, paksumpi väliasu vielä pidemmälle.

  1. Hanki isot jalkineet.

Sukkaosat ovat kuivapukujen herkimmin kuluva osa. Niiden suojaksi tarvitaan erityiset, 2-3 numeroa tavallista suuremmat jalkineet. Isot Crocsit ovat hyvät, matalavartiset saappaat tai kuminilkkurit vielä paremmat.

LUE MYÖS

Kipparin testissä avoveneilijän kuivapuvut (Kippari 3/2023)

Ursuit-kuivapuvut – Tulevaisuus on kuivapuvun

 

Lue myös nämä

X