Testit

Azimut 43 Magellano

Azimut Magellano on hieno osoitus siitä, mitä syntyy kun yhdistetään amerikkalaisen ja italialaisen veneteollisuuden parhaat puolet. Konsepti on Atlantin takaa, mutta toteutus on Välimeren temperamenttia. Ecco a te!

07.01.2016

TekstiKarel Kakko

Kuvat Seppo Evinsalo/Otavamedia

Trawler-luokaksi kutsutut matkaveneet ovat leimallisesti massiivisia, pitkän ja keskipitkän toimintamatkan risteilijöitä, joiden sukujuuret ovat alun perin Atlantin toisella puolella. Niille on ollut tyypillistä klassiset, jahtimaiset linjat, puoliliukuva nopeusalue ja pitkäaikaiseen asumiseen suunnitellut sisätilat.

Maineikkaan italialaisen Azimutin tulkinnassa on mukana kaikki edellä mainittu, mutta toteutuksessa hohtaa välimerellinen intohimo ja tyylillä leikittely.

43-jalkainen Magellano on kolmas ja samalla pienin mallisarjansa edustaja. Siitä tehdään kahta variaatiota, joista toinen on tässä koeajettu yläohjaamollinen versio, toisessa ei yläohjaamoa ole. Yläohjaamo lisää veneen hintaa noin kymppitonnilla ilman veroja, joten yläohjaamo tuskin on tässä tapauksessa kustannuskysymys, kun kyse on kuitenkin yli puolen miljoonan euron veneestä. Lisävarustelistalta poimittuna esimerkiksi pelkkä rungon maalaus maksaa kaksi kertaa enemmän.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X