Tilaa
Jutut

Carlo Riva 1922-2017

Kaikkien aikojen halutuimpien ja ihailluimpien moottoriveneiden luoja, Carlo Riva kuoli 10. huhtikuuta Italiassa kotikaupungissaan Sarnicossa, Iseo-järven rannalla, 95 vuoden ikäisenä.

02.08.2017

TekstiKarel Kakko

KuvatHenri Thibault

Carlo nousi isoisänsä Pietro Rivan vuonna 1842 perustaman veistämön johtoon isänsä jälkeen vuonna 1949, ja hän nosti veistämön maailmanmaineeseen moitteettomilla liikemies- ja suunnittelijan taidoillaan.

Poikkeavaksi Rivan veistämötoiminnan noihin aikoihin teki myös se, että huippulaadukkaiden luksusveneiden valmistus oli ajalleen harvinaista suurimittaista sarjavalmistusta. Siitä huolimatta Rivan veneitä pidettiin tinkimättömän insinöörityön ja veneenveiston taideteoksina.

Veneet veistettiin Carlon vuonna 1954 avaamassa ja itse suunnittelemassaan huippumodernissa Sarnicon veistämössä, joka on yhä käytössä.

Rivan asiakaskuntaan kuuluivat niin kuninkaalliset, miljonäärit kuin eturivin kuuluisuudet. Upeilla veneillä poseeranneita ovat olleet muun muuassa Brigitte Bardot, Sophia Loren ja Sean Connery.

Carlo loi tuotemerkilleen maineen, jonka asemaa tyylin, laadun ja arvovallan suhteen ei yksikään muu veistämö ole tähän päivään mennessä pystynyt syrjäyttämään.

Carlon kuuluisin venemalli oli vuoteen 1996 asti tuotannossa ollut mahonkinen tuulilasivene Aquarama, joiden hinnat käytettyjen markkinoilla liikkuvat puolen miljoonan euron molemmin puolin.

Lue lisää Riva-veneiden historiasta Kipparista 4/2013

Lue myös nämä

X