Tilaa
Jutut

Heijastusta yöhön ja päivään uudella kangaskalvolla

Pelastusliiveihin ja veneilyvarusteisiin on kehitetty ­näkymistä entisestään parantavia heijastavia kalvoja.

23.01.2019

TekstiKipparin toimitus

KuvatValmistaja

Glowspot on heijastava kangaskalvo, joka parantaa näkymistä kaikissa olosuhteissa. Sen avulla veden varaan joutunut henkilö havaitaan entistä nopeammin. Glowspotin heijastavuus on jopa moninkertainen perinteiseen ja liiveissä yleisimmin käytettyyn oranssiin tehosteväriin verrattuna.

Heijastava kalvo toimii tehokkaasti niin yöllä kuin päivällä antaen 360 asteen heijastusvasteen.

Vaikutus perustuu kankaassa oleviin hiukkasiin, jotka heijastavat valoa voimakkaasti takaisin. Useat pelastusliivien suuret valmistajat ovat ottaneet tai harkitsevat heijastavan kalvomateriaalin ottamista käyttöönsä. Kalvo kestää hyvin kosteutta, merivettä ja kulutusta. Se ei halkeile, repeile tai muuten menetä ominaisuuksiaan uv-säteilyn vaikutuksesta.

Israelilainen yritys Erez on kolmen vuosikymmenen ajan kehittänyt kalvon lisäksi muitakin erilaisia turvallisuustuotteita ja -mekanismeja, joiden avulla merenkulun ja veneilyn turvallisuutta voidaan parantaa.

Yrityksen kehittämää Glowspot-heijastuskalvoa käytetään pelastusliivien lisäksi pelastuslautoissa, kuiva- ja pelastuspuvuissa, sukellusvälineissä, kuivalaukuissa ja monissa kelluttavissa turvallisuusvarusteissa.

Lue myös nämä

X