Tilaa
Jutut

Kokemuksia veneestäni: Anytec 860 SPD – Nopea, turvallinen ja hyvin varusteltu

Helppohoitoisella ja suorituskykyisellä alumiiniveneellä pääsee turvallisesti saareen ja takaisin kovallakin kelillä.

03.06.2019

Tekstija kuvat Eero Pöyhönen

Harva venebrändi on jakanut mielipiteitä niin jyrkästi kuin Anytec. Yhtiö ei kainostele markkinointilauseissaan ylistäviä superlatiiveja veneen ominaisuuksista, ainutlaatuisesta laadusta sekä turvallisuudesta ja toimivuudesta. Myös selkeästi kilpailijoita korkeampi hinta on osattu hyödyntää markkinoinnissa. Osa veneen ostajista katsoo, että Anytec on selvästi ylihintainen, mutta vannoutuneet veneen käyttäjät ovat sitä mieltä, että vene on jokaisen euron arvoinen ja arvostelu on vain varattomien höpinää.

Moottorien korkeutta säädellään hissillä eli sähköhydraulisella nostolaitteella.

Viimeisen viiden vuoden aikana Anytec on lanseerannut monia uutuusmalleja. Työvenemäisestä ilmeestä on pyritty eroon muuttamalla veneitä enemmän sporttiseen suuntaan. Nyt Anytecin huvikäyttöön tarkoitettu mallisto käsittää kuusi runkopituutta 5,30 metristä aina lähes 12 metriin. Avo- ja katettuja versioita on kaikkiaan yhdeksän.

Anytec 860 SPD:n tuotanto aloitettiin vuonna 2011. Samalle rungolle valmistetaan myös hytillistä versiota 868 CAB. Kaikkiaan 860 SPD -mallia on valmistettu noin 70 kappaletta, joista Suomessa on vähän toistakymmentä.

Nyt kyseessä olevan vuoden 2012 mallin jälkeen veneeseen on tehty joitakin muutoksia.

Vuoden 2013 malleista lähtien alumiinin pintaan tehdään M400-nanokäsittely, joka estää naarmuuntumista ja epäpuhtauksien tarttumista. Lisäksi uudemmissa malleissa kojelauta ja penkit on uudistettu. Ohjaamosta keulaan johtava ovi aukeaa nykyään kahdessa osassa.

Lue omistajan kokemukset veneestään Kipparista 10/2015.

Lisäksi:

Kokemuksia veneestäni Kippari 4/2017: Anytec 530

Testi Kippari  8/2018: Anytec A23

Testi Kippari 3/2008: Anytec 750 SP

Esittely Kippari 7/2012: Anytec 860 SPD

Lue myös nämä

X