Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Kokemuksia veneestäni: Beneteau Flyer 750 WA – Vauhdikas ja monikäyttöinen ranskalainen

23.05.2021

Tekstija kuvat eero pöyhönen

Ranskalaisvalmistaja Beneteaun päiväkäyttöön tarkoitettujen pienten huviveneiden Flyer-sarja tuli markkinoille jo 1980-luvulla. Nykyisellään siitä on menossa jo neljäs sukupolvi.

Nyt esittelyssä oleva Flyer 750 -runko tuli markkinoille vuonna 2004 neljällä eri käyttötarkoitukseen soveltuvalla versiolla: Open, WA, Sun Deck ja Cabrio. Uutta niissä oli Beneteaun patentoima AirStep-porraspohja. Ranskalaispatentissa ajossa syntyvä ilmavirta ohjataan vesirajan yläpuolella olevien ilma-aukkojen ja kahden pohjassa olevan V-portaan kautta kulkemaan pohjan ali perään ja näin syntyvän ”ilmatyynyn” seurauksena parantamaan suorituskykyä sekä pehmentämään kulkua aallokossa.

Flyer 750 WA -mallissa on moneen käyttöön soveltuva ympärikäveltävä kansiratkaisu. Perässä on leveä moottorikaivo, jossa on hyvin tilaa myös kahdelle perämoottorille. Maksimitehot veneelle ovat 300 hv. Moottorikaivon molemmilla laidoilla olevat tasot helpottavat liikkumista perässä sekä veneeseen kulkua.

Isossa ja syvässä avotilassa on tuulelta suojaisat istumapaikat kuskin lisäksi 5-6 henkilölle. Hyvällä säällä kaksi istumapaikkaa lisää syntyy vielä keulakannen alta avautuvaan syvennykseen.

Ohjaamo on hyvin ajoviimalta suojattu, sillä kajuutan päälle korkealle sijoitettu kaareva tuulilasi pitää viiman ja vesiroiskeet poissa.

Perän, avotilan ja keulakannen järjestely sopii käyttäjän kokemuksen mukaan hyvin esimerkiksi kalastajille, sillä hyvät heittopaikat järjestyvät neljälle hengelle – kaksi keulakannelle ja kaksi perään.

Korkeammalle nostetun kuskin istuimen molemmin puolin sekä avotilan perällä ylös kääntyvällä penkillä on paikat matkustajille.

Avoveneeseen verrattuna veneen käyttömahdollisuuksia vesillä viihtymiseen jopa yön yli parantaa keulakannen alle sijoitettu, lukittavalla liukuovella varustettu kajuutta. Toimivassa kajuutassa on lämmitys, pieni pentterinurkkaus tiskialtaineen ja työtasolla tila keittimelle, jääkaappi, ovella erotettu vesivessa sekä V-vuode kahdelle.

Lue omistajan kokemukset veneestään Kipparista 5/2021.

Esitellyt veneet Kokemuksia veneestäni -juttusarjassa.

Lue myös nämä

X