Tilaa
Jutut

Kuukauden kuva: Glastron on aito jenkki

21.04.2019

TekstiKarel Kakko

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Glastron on jenkkivenemerkki, jolla on värikäs historia. Brändi on nykyisin osa ranskalaista Groupe Beneteau -konsernia, mutta veneet valmistetaan yhä Michiganissa. Tyylittelystä vastaa ruotsalainen Bo Zolland, joka taitavasti jatkaa merkin legendaarisen Carlsson Signature Series -malliston henkeä.

Meille tarjoutui tilaisuus kokeilla urheilullista GT 229 -mallia Välimerellä. Jenkkiveneet ovat, aivan kuten Atlantin takaiset autotkin, eurooppalaistuneet yhtä nopeaan tahtiin kuin eurooppalaiset veneet ovat saaneet vaikutteita Amerikasta. Glastronissa on yhä tallella katoavaa perinteistä jenkkien pikku-DC:tä – niin hyvässä kuin pahassa.

Perän aurinkopatjan alla murisee vahvimmillaan 300-hevosvoimainen isolohko, kuten tässä esittelyveneessä. Puikkoihin mahtuisi isompikin kaveri, eikä näkökentässä ole häiritsevästi plottereita tai muuta nörttiosaston tavaraa. Isot kromikehyksiset analogiset mittarit ja ylitehostettu ohjaus yhdistettynä lotjamaiseen etenemiseen ovat niin amerikkalaista kuin olla ja voi.

Glastronilla ajellaan auringon paistaessa. Tuulen yltyessä alkaa suolainen merivesi jossakin vaiheessa maistua huulilla. Se kuuluu tämän pelin henkeen.

Glastron

Lue myös nämä

X