Tilaa
Jutut

Naantalin venemessuille pääsee nyt myös hyörylaivalla

Järjestäjän mukaan messuilla nähdään nyt enemmän veneitä kuin koskaan aiemmin ja täyttä on luvassa myös maissa olevilla osastoilla.

04.05.2018

TekstiJukka Hiiro

Naantalissa toukokuun lopulla järjestettävät venemessut kasvavat entisestään. Tämän vuoden uutuutena on myös mahdollisuus saapua messuille höyrylaivalla, sillä s/s Ukkopekka ajaa Turun ja Naantalin väliä messuvieraita kyyditen lauantaina 26. toukokuuta.

Järjestäjän mukaan messuilla nähdään nyt enemmän veneitä kuin koskaan aiemmin ja täyttä on luvassa myös maissa olevilla osastoilla.

”Veneiden koeajomahdollisuus, yleisölle vapaa sisäänpääsy, viihtyisä tapahtuma-alue sekä messujen ajankohta kesän kynnyksellä ovat niitä asioita, joiden vuoksi Naantalin Venemessuista on kasvanut yksi Suomen merkittävimmistä veneilytapahtumista”, arvioi toimitusjohtaja Tuomas Levanto messujen tiedotteessa.

Ukkopekan lisäksi messuvierailla on mahdollisuus tutustua myös toiseen historialliseen höyryalukseen, sillä Naantalin Venemessujen ja Forum Marinumin yhteistyönä messuilla nähdään ”Vetäjä V”. Se on merialueen vanhin höyryhinaaja, joka on rakennettu Joroisissa vuonna 1891.

Messut ovat tärkeä tapahtuma myös Turun talousalueelle. Viime vuonna toteutetun tutkimuksen mukaan messuvieraat käyttivät Naantalissa ja Turun talousalueella yhteensä noin 1,5 miljoonaa euroa.

Naantalin Venemessut järjestetään Naantalin vierassatamassa 25.–27. toukokuuta. Sisäänpääsy on ilmainen.

Lue myös nämä

X